A. Bilotaitė: jau šią savaitę bus pradėti skiepyti pareigūnai

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė informuoja, kad jau šią savaitę turėtų būti pradėti skiepyti šalies pareigūnai.

„Džiaugiuosi galėdama pasidalinti gera žinia, kad jau šią savaitę bus pradėtos skiepyti didelės grupės žmonių, tarp jų ir pareigūnai, dirbantys kontaktinį darbą ir padedantys užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi“, – antradienį feisbuke rašė ministrė.

Kiek anksčiau Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje ministras Arūnas Dulkys teigė, kad siekiant mažinti susikaupusius „Vaxzevria“ skiepų likučius, dar šią savaitę bus spartinamas vakcinacijos procesas, įtraukiant didelius asmenų kolektyvus.

„Nutarėme plėsti galimybes spartinti vakcinaciją ir šią savaitę įjungsime paralelinį greitį – išnaudojant „AstraZeneca“ likučius, pradėsime vakcinuoti ir didelius kolektyvus, dideles grupes, kurios tai pat yra prioritetinės, tačiau sąraše šiek tiek žemiau“, – antradienį sakė ministras.

Pasak A. Dulkio, šiuo metu Lietuvoje yra apie 60 tūkst. nesunaudotų pavadinimą iš „AstraZeneca“ į „Vaxzevria“ pakeitusių skiepų dozių. Taip pat likę beveik 9 tūkst. „Moderna“ skiepų bei mažiau nei 5 tūkst. „BioNTech-Pfizer“ vakcinų.

A. Dulkys taip pat pažymėjo, kad pareigūnų intensyvesnė vakcinacija turėtų prasidėti jau šią savaitę.

ELTA primena, kad vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) dėl pareigūnų skiepijimo prioriteto tvarka.

Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiose statutinėse tarnybose yra apie 7900 pareigūnų, atliekančių savo funkcijas kontaktiniu būdu. Jų vakcinavimas, pasak ministrės A. Bilotaitės, yra tiesiog gyvybiškai svarbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KIEK

KIEK portretas
nepanaudotų,kiek iš viso išpilta ,bet pareigūnus paskiepyti -NEGALIMA ,kol nepagrąsino Prie Vyriausybės blokus uždėti .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių