Bažnyčios hierarchai nedalyvaus „Didžiajame šeimos gynimo marše“

Vilniaus ir Kauno arkivyskupai neketina dalyvauti gegužės 15 d. Vingio parke numatome rengti „Didžiajame šeimos gynimo marše“.

Protesto akcijos rengėjų – Šeimų sąjūdžio – teigimu, renginyje tikimasi sulaukti 5-7 tūkst. žmonių.

Lietuvos vyskupų konferencijos pareiškime pažymima, kad Bažnyčia ir toliau nenuilsdama dės visas pastangas, kad mūsų šeimos liktų saugios ir galėtų netrukdomos gyventi, atsiliepdamos į savo pašaukimą.

„Bažnyčiai svarbi ne tik šeimos institucija apskritai, bet ir kiekviena konkreti šeima, nes šeimos gerovė yra vienas iš kertinių Bažnyčios misijos uždavinių bei esminių siekinių ne tik Bažnyčiai, bet ir visai visuomenei. Šeima – darnios ir laimingos visuomenės gyvavimo sąlyga.

Šeima – darnios ir laimingos visuomenės gyvavimo sąlyga.

Puoselėjant šeimos vertybes ir saugant šeimos institutą, skatiname tokį visuomenės narių bendradarbiavimą, kuris leistų rūpintis mūsų šeimomis bei kurtų sąlygas jų gerovei nenaudojant neapykantos kalbos ar užuominų į bet kokio – fizinio ar psichologinio – smurto naudojimą. Siekdami šeimos gerovės atpažinkime, jog nepaisant skirtingų įsitikinimų ar pažiūrų, kiekvieno visuomenės nario santykiai su kitu turi būti grindžiami abipuse pagarba ir artimo meile“, – rašoma LVK pranešime.

Šeimos sąjūdžio teigimu, gegužės 15 dieną automobilių kolona pajudės iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant kitų regionų dalyviams, visi susirinks į „visos Lietuvos vienybės ir protesto mitingą Vingio parke“. Mitingo šūkis „Stipri šeima – stipri valstybė“.

„Apginsime savo šeimas, vaikus, jaunimą, vaikų darželius ir mokyklas nuo prievarta brukamos išsigalvotų socialinių lyčių propagandos. Vieningai pasisakysime prieš Stambulo konvencijos ratifikavimą Seime, kuris uždraustų žodžio ir įsitikinimų laisvę, įteisintų totalią visuomenės minčių kontrolę ir bausmes už Konstitucijoje įtvirtintą teisę reikšti savo nuomonę ir tėvams auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus. Lietuva niekada neleis kraštutinėms mažumoms primesti visai visuomenei nepriimtino gyvenimo būdo, paniekinti Tautos tradicijų ir vertybių ir atsisakyti pagarba žmogaus orumui pagrįstos krikščioniškos civilizacijos moralės“, – skelbia mitingo rengėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to tomas

to tomas portretas
gal pas tave durnyno konferencijoje esi popiežius?

Kėša

Kėša portretas
Ši grupė "mums tiesa yra svarbi" puola pagyvenusius žmones. Vadina vatnikais, nors jie iškovojo laisvę,kol grupikės nariai po stalu vaikščiojo. Geriau pasivadintu "viena tiesa"

Puk

Puk portretas
Чтож вы фраеры здали назад?!
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių