Aukščiausiasis Teismas žada tobulinti skundų atranką

  • Teksto dydis:

Teismus supurčius galimo kyšininkavimo skandalui, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį pranešė, kad kasacinių skundų atrankos tvarka gali būti tobulinama.

„Aukščiausiojo Teismo pirmininko sudaryta darbo grupė analizuoja atrankos procesus ir rengia pasiūlymus dėl jų tobulinimo“, – rašoma teismo pranešime spaudai.

Anot teismo, tarp kitų pasiūlymų svarstomas ir naujas atrankos modelis, pagal kurį būtų atsisakyta nuolatinių mėnesiui sudaromų atrankos kolegijų, skundų atranką perduodant visiems tuo metu bylas nagrinėjantiems teisėjams.

Kasmet Aukščiausiajame Teisme išnagrinėjama apie tūkstantis bylų.

Aukščiausiasis Teismas nurodo, kad jame nagrinėjama tik tokia, kurią nagrinėti nutarė trijų teisėjų atrankos kolegija.

Tam, kad kasacinis skundas būtų priimtas nagrinėti, pakanka, kad už jo priėmimą balsuotų nors vienas iš trijų teisėjų.

Anot Aukščiausiojo Teismo, kasacinių skundų atrankos kolegijos sudaromos atsitiktine tvarka elektroniniu būdu, o šių kolegijų sudarymo tvarkos aprašas viešai paskelbtas Teisės aktų registre.

Praeitą savaitę teisėsauga dėl įtarimų korupcija sulaikė aštuonis teisėjus, tarp įtariamųjų yra Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena Lietuvė

Irena Lietuvė portretas
Visi artimieji ir pažįstami sakė -man - nerašyk Aukščiausiajam teismui skundo, nes tikrai niekas jo net nepažiūrės,, gausiu atsakymą, kad atmeta...... Kreipiausi ,greta to, ir į Teismo pirmininką - pateikdama bylos faktus. Bet ir tas ......, gavau kažkokios darbuotojos raštą, kad neteisėtai kreipiuosi ir tokių popierių kaip mano niekas nepriima., nenagrinėja... Viską gavau atgal- net puslapiai neatversti buvo... Aukšąiausias teisingumas nepasiekiamas paprastam piliečiui- jis yra korumpuotų valdininkų įkaitas, o su įstatymais elgiamasi kaip su prostitute...

FAKTAI

FAKTAI portretas
Lietuvos Aukščiausiajame teisme per metus išnagrinėjama 1000 bylų. Civilinėse bylose priimama nagrinėti apie 24 proc., baudžiamosiose bylose – apie 46 proc. visų paduotų skundų. Tai yra, per metus išnagrinėjama: civilinių bylų - apie 240, baudžiamųjų - 460. Civilinių bylų skyriuje yra 17 teisėjų, tai jiems tenka per metus būti pranešėjais apie 14 bylų, arba 1,17 bylos per mėnesį; net atmetus du mėnesius atostogų išeina 1,4 bylos per mėn. Baudžiamųjų bylų skyriuje - 16 teisėjų, jiems tenka po 28 bylas per metus, arba 2,4 bylos per mėn., arba, neskaitant atostogų laiko, po 2,8 bylos. Išties "baisus" darbo krūvis, turint omenyje dar teisėjų padėjėjų skaičių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių