Aplinkosaugininkui A. Kairui ryšiai su „MG Baltic“ pagadino karjerą

Leidimo su įslaptinta informacija dėl ryšių su verslo koncernu „MG Baltic“ negavęs Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Andrius Kairys perkeltas į žemesnes pareigas.

Dabar jis dirba departamento Taršos prevencijos ir cheminių medžiagų kontrolės skyriaus vedėju.

A. Kairys leidimo dirbti su slapta informacija negavo rugpjūčio pabaigoje ir nuo tada turėjo laikiną nedarbingumo pažymą, BNS sakė institucijos vadovas Vaidas Laukys.

„Mes bendru sutarimu sutarėme, kad perkeliame jį į žemesnes pareigas. (...) Jis supranta situaciją ir didelių nesutarimų šiuo klausimu nebuvo“, – teigė V. Laukys.

Pasak jo, direktoriaus pavaduotojo pareigybės aprašyme nėra privaloma turėti leidimo dirbti su įslaptinta informacija, tačiau to reikalavo aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Mes bendru sutarimu sutarėme, kad perkeliame jį į žemesnes pareigas.

V. Laukys taip pat pranešė, kad A. Kairio atžvilgiu pradėtas tarnybinis patikrinimas.

A. Kairiui leidimas nesuteiktas Valstybės saugumo departamentui (VSD) pateikus informaciją apie tarnautojo nuslėptus susitikimus ir gautas dovanas iš koncerno „MG Baltic“ ir kitų verslininkų, skelbė portalas delfi.lt.

VSD duomenimis, A. Kairys mažiausiai 7 – 10 kartų buvo susitikęs su koncerno atstovu, kai teisme nagrinėta byla dėl „MG Baltic“ priklausančios Šilutės etanolio gamybos įmonės „Biofuture“. Ši įmonė kaltinta užteršusi Šyšos upę.

A. Kairys, tuo metu vadovavęs Klaipėdos Regiono aplinkos apsaugos departamentui, be kita ko, nepasinaudojo galimybe inicijuoti civilinę bylą dėl žalos išieškojimo, nurodė VSD.

Šių metų liepos pabaigoje, jau per antrą pokalbį su VSD, prieš atliekant poligrafo tyrimą, A. Kairys pripažino iš koncerno atstovų gavęs dovanų knygą ir butelį degtinės „Stumbras”.

Per patikrinimą poligrafu Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas taip pat užsiminė anksčiau gavęs pinigų vokeliuose iš verslininkų, ūkininkų, dažniausiai – po 30 – 60 eurų. A. Kairys tvirtino vokelius su pinigais sunaikinęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių