Apgyvendinusiems ukrainiečius – apie 8 mln. eurų kompensacijų

  • Teksto dydis:

Ukrainiečius apgyvendinusiems Lietuvos gyventojams ir įmonėms nuo balandžio iki spalio iš viso bus išmokėta apie 8 mln. eurų kompensacijų, trečiadienį informavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Ministerijos duomenimis, vien už spalį numatyta išmokėti apie 1 mln. eurų kompensacijų. Jos mokamos nuo šių metų balandžio.

Remiantis savivaldybių pateiktais duomenimis, daugiausia kompensacijų gavėjų yra didmiesčiuose: spalį Vilniuje jų buvo 2029, Kaune – 450, Klaipėdoje – 294, Kauno rajone – 182, Šiauliuose – 170, Panevėžyje – 142.

Už vieną apgyvendintą ukrainietį valstybė moka 150 eurų kompensaciją, už kiekvieną paskesnį, apgyvendintą tame pačiame būste – po 50 eurų per mėnesį.

Išmoka gali būti skiriama ne ilgiau nei devyniems mėnesiams, pirmąjį mėnesį karo pabėgėlius gyventojai ir verslas turėtų priimti neatlygintinai.

Augančio Ukrainos karo pabėgėlių srauto į Lietuvą kol kas nėra, tačiau laikinų būstų poreikis ukrainiečiams išlieka didelis.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje gyvena per 65 tūkst. laikinąją apsaugą gavusių ukrainiečių, pabėgusių nuo karo Ukrainoje. Atvykstančių į šalį ukrainiečių skaičius kol kas stipriai nedidėja: per paskutinę savaitę jų atvyko apie 500.

„Augančio Ukrainos karo pabėgėlių srauto į Lietuvą kol kas nėra, tačiau laikinų būstų poreikis ukrainiečiams išlieka didelis. Tikėtina, kad, artėjant žiemai, jis dar padidės, nes karo veiksmai Ukrainoje nesiliauja“, – pranešime sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Kompensacijomis pasinaudoti gali ne tik gyventojai ir verslas, bet ir nevyriausybinis sektorius: religinės bendruomenės, viešosios įstaigos, asociacijos, apgyvendinę ukrainiečius būstuose, viešbučių, poilsio, gydymo arba sodų paskirties patalpose, taip pat ir gyvenimui pritaikytose negyvenamosios paskirties patalpose.

Kompensacija gali pasinaudoti ne tik būsto savininkai, bet ir būstą panaudos pagrindais ar patikėjimo teise valdantys asmenys, nuomininkai, neatlygintinai priėmę ukrainiečius, jeigu gautas būsto savininko sutikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas dar neaišku padlaizevimui

kas dar neaišku padlaizevimui portretas
kolonistai turi būti skatinami nes kitaip jie nebus motyvuoti savo funkcijai

Anonimas

Anonimas portretas
is Py dAru nieko kito gali NESITIKETI !

PADLAIZEVIMAS

PADLAIZEVIMAS portretas
O kur bustai musu Lietuvos vienisoms mamos su vaikais ? Jos 5-10m. turi stoveti eileje del busto, o haholams is karto atsiranda bustas ir kompensacija is musu mokesciu moketoju pinigu....! Kaip sakoma saviems spyga o kitiem musu valdzia del ivaizdio subini gali isbuciuoti !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių