Akcija „Darom“: šansas nugalėti varžybose prieš Latviją

  • Teksto dydis:

Jau rytoj, balandžio 27 d., 10 val. prasideda pilietinė akcija „Darom“, kuri vyksta ne tik Lietuvoje, bet ir mūsų kaimyninėje šalyje Latvijoje.

Abi draugiškos kaimynės šios iniciatyvos ėmėsi dar 2008 m. Šiemet abiejų šalių akcijos, Lietuvos „Darom“ ir Latvijos „Talka“ koordinatoriai, nusprendė varžytis ir pažiūrėti, kurioje šalyje akcija įtrauks daugiau dalyvių.

„Sutarėme, jog pralaimėjusios šalies akcijos komanda atvyks į laimėjusios šalies Nepriklausomybės dienos šventę ir gatvėje pasveikins tūkstantį piliečių bei dalins dviejų šalių draugystę simbolizuojančius lipdukus“ – sako akcijos „Darom“ iniciatorius Lietuvoje Ignas Brazauskas.

Latvijoje akcija „Talka“ yra laikoma didžiausiu socialiniu metų įvykiu ir savo mastu yra prilyginama lietuviškajai Dainų šventei. Faktas, jog Lietuvoje yra daugiau gyventojų nei Latvijoje nereiškia, kad Lietuvos „Darom“ kasmet pritraukia daugiau dalyvių. Remiantis 2008-2018 m. duomenimis, statistika šiuo klausimu palankesnė Latvijos akcijai „Talka“.

„Lietuviai tikisi, jog tai primins 1937 m. Europos krepšinio čempionatą, tačiau mes esame tikri, jog viskas baigsis kaip 1935 m., kai Latvija tapo pirmąja Europos čempione“ – savo jėgomis neabejoja Latvijos akcijos „Talka“ koordinatorė Vita Jaunžemė.

V. Jaunžemė taip pat primena, jog 2018 m. akcijoje „Darom“ dalyvavo apie 130 tūkst., o akcijoje „Talka“ net 150 tūkst. dalyvių. Panašu, jog šiais metais taip pat laukia itin atkakli kova.

„Mes padarėme beveik viską, kad suburtume Lietuvos gyventojus savivaldybėse, seniūnijose, bendruomenėse ir organizacijose” – teigia I. Brazauskas. Akcijos iniciatorius prašo visų Lietuvos gyventojų dar labiau prisidėti prie galimybės laimėti šiose varžybose - pakviesti savo kaimynus, draugus, kolegas ir dalyvauti patiems. Visa informaciją kur ateiti ir registruotis galima rasti www.mesdarom.lt.


Šiame straipsnyje: Daromtalkapilietinė akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių