Žmonių apklausos rodo – S. Skvernelio darbo vertinimas pagerėjo

Šalyje atšaukiant karantiną ir po truputį grįžtant prie įprastų valstybės institucijų veiklų, premjero Sauliaus Skvernelio reitingai paaugo, o Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos palaikymas išliko panašus.

Kaip rodo birželio 5–8 dienomis atlikta „Baltijos tyrimų“ apklausa, premjero S. Skvernelio darbą gerai vertina 65 proc. apklaustųjų. Prieš mėnesį atliktos apklausos duomenimis, ministrą pirmininką teigiamai vertino 59 proc. respondentų. S. Skvernelio darbą karantino metu blogai įvertino 25 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministro A. Verygos darbo vertinimas per mėnesį žymiai nepasikeitė. Naujausios apklausos duomenimis, ministrą gerai įvertino 57 proc. respondentų, kai gegužės pabaigoje tokių buvo 55 proc. Sveikatos apsaugos ministro darbą karantino metu blogai įvertino 34 proc. apklausoje dalyvavusių gyventojų.

S. Skvernelio darbą geriausiai vertina moterys, vyresni ir mažesnių miestų gyventojai. A. Verygos darbą geriausiai vertina moterys ir mažesnių miestų gyventojai.

Apklausos rezultatai taip pat parodė, kad birželio pradžioje 54 proc. suaugusių Lietuvos gyventojų gerai įvertino karantino švelninimo etapus nustatančios Vyriausybės darbą per karantiną (16 proc. – blogai), o 48 proc. respondentų gerai įvertino savo savivaldybės darbą (15 proc. – blogai).

Vyriausybės bei savo savivaldybės darbą moterys vertina geriau nei vyrai. Kuo vyresni gyventojai, tuo geriau jie vertina Vyriausybės darbą. Savo savivaldybės darbą geriau įvertina miestų gyventojai.

Rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ 2020 m. birželio 5–8 dienomis atliko penktą reprezentatyvią 18 m. ir vyresnių Lietuvos gyventojų apklausą (CAWI). Iš viso apklausta 550 gyventojų. Rezultatų paklaida neviršija 4,4 procentinio punkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkimai bus laimėti

Rinkimai bus laimėti portretas
Valstiečiai eina be konkurencijos

Jptk

Jptk portretas
Tegul nebesvaista, kaip tik i bloga puse. Su savo ta karona normaliu zmoniu reitinga nepakels ir galvoja kad zmones uzmirs del kelio

>Cha cha cha< \\\\\.../////

&gt;Cha cha cha&lt;  \\\\\...///// portretas
Paveikė idijotą apklausos rezultatai.Tokios, nedastumtų isterijos,man pakelia nuotaiką,neveltui spaudau klavišus,o kiti 'žalią Vištą'. Kuo durnesnis,tuo garsiau juokias,čia ir durnam aišku.Bet tavo leksikonas tai chamų,chamo.---Su anuo Gaidžiu išsiskyriau,nes labai melagis.Jieškau naujo Gaidžio,kuris nemelagis ir ne iš ožių tvartelio.Su pagarba,gyvanašlė Višta.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių