Vyriausybė siūlo notarinę formą taikyti renkant didesnę nei 100 tūkst. eurų paramą

Vyriausybė pritaria Seime svarstomai iniciatyvai liberalizuoti didelės vertės paramos teikimą, tačiau siūlo, kad notarinės formos reikalavimas būtų taikomas renkant didesnę nei 100 tūkst. eurų paramą.

Tokią išvadą Ministrų kabinetas pateikė Seime svarstomai liberalo Andriaus Bagdono pasiūlytai įstatymo pataisai. Jis siūlo apskritai panaikinti notarinės formos reikalavimą sudarant paramos sutartis.

Šiuo metu notarinę formą būtina sudaryti gaunant didesnę nei 14,5 tūkst. eurų paramą.

„Siūloma ne panaikinti notarinės formos reikalavimą visoms paramos sutartims, o didinti sumą, nuo kurios būtinas notarinis patvirtinimas sudarant paramos sutartis, iki 100 tūkst. eurų, įvertinus vidutinio darbo užmokesčio šalies ūkyje dydžio pasikeitimus nuo 2001 metų“, – rašoma Teisingumo ministerijos parengtoje išvadoje.

Vyriausybė siūlo palikti saugiklį dėl notarinės sutarties didelėms paramos sutartims argumentuodama, jog tai yra svarbi prevencinė priemonė kovai su nusikaltimais ir baudžiamaisiais nusižengimais finansų sistemai ar nuosavybei, taip pat turtinėms teisėms ir turtiniams interesams bei fiktyviais sandoriais.

Ministrų kabinetas taip pat atkreipė dėmesį, kad keičiant ribą, nuo kurios paramos sutartys turės būti tvirtinamos pas notarą, reikia pakeisti ir specialiąsias Civilinio kodekso nuostatas.

A. Bagdonas ir į politikus kreipęsi paramos gavėjai nevyriausybininkai teigia, kad reikalavimas pas notarą tvirtinti 14,5 tūkst. eurų ir didesnes sutartis atgraso paramos teikėjus, nes didina jiems administracinę naštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių