VTEK svarstys, ar atnaujinti tyrimą dėl S. Skvernelio gatvės asfaltavimo

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) kitą savaitę svarstys, ar atnaujinti tyrimą dėl gatvės, kurioje su šeima gyvena premjeras Saulius Skvernelis, asfaltavimo.

„Kitą savaitę posėdyje planuojama svarstyti, ar atnaujinti tyrimą, nes informacija, kurios prašyta, gauta ir dabar analizuojama“, – BNS trečiadienį sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

Jos teigimu, papildomą informaciją pateikė ir vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, ir susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, ir Vilniaus rajono savivaldybė.

„Atsakė ir R. Tamašunienė, ir J. Narkevičius, ir Vilniaus rajono savivaldybė“, – teigė VTEK atstovė spaudai.

Spalį paaiškėjus naujoms aplinkybėms, į VTEK dėl tyrimo atnaujinimo kreipėsi Seimo opozicinių konservatorių frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė.

Premjero sutuoktinė Silvija Skvernelė dar prieš Seimo rinkimus Vilniaus rajono Upės gatvės bendruomenę uždaroje feisbuko grupėje paragino balsuoti už vidaus reikalų ministrę R. Tamašūnienę dėl jos pastangų, siekiant kelio asfaltavimo.

Premjero sutuoktinės įrašo kopija pasklido socialiniuose tinkluose.

Ministro pirmininko S. Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas nepaneigė įrašo autentiškumo ir pavadino tai asmeniniu pasisakymu.

Kaip matyti iš įrašo kopijos, S. Skvernelė paprašė vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuoti už R. Tamašunienę, nes „tai yra žmogus, kuris nuolat primindavo mūsų kelio problemas Vilniaus rajono savivaldybės darbuotojams“.

S. Skvernelis buvo sulaukęs opozicijos kritikos, kai už Vyriausybės skirtus pinigus buvo išasfaltuotas Upės gatvės ruožas, vedantis į jo namus.

VTEK šiemet birželį paskelbė neturinti duomenų, kurie leistų teigti, kad premjeras galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes Vyriausybės dokumentuose konkreti gatvė nebuvo minima.

S. Skvernelis visada teigė, kad jis nedarė jokios įtakos Vilniaus rajono savivaldybės sprendimui lėšas nukreipti Upės gatvės asfaltavimui.

R. Tamašunienė  2016 metais į Seimą buvo išrinkta Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, ten ji išrinkta ir šių metų parlamento rinkimuose.

Ministrė anksčiau spalį aiškino apie Upės gatvės asfaltavimo problemą žinojusi jau aštuonerius metus, apie tai ji teigė nebendravusi nei su premjeru, nei su jo žmona, tačiau kalbėjusi su Vilniaus rajono savivaldybės ir Kelių direkcijos atstovais.

Tuo metu Lietuvos automobilių kelių direkcijos buvęs vadovas Vitalijus Andrejevas teigė, kad ministrė apie tai su direkcija nebuvo kalbėjusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bobute

bobute portretas
tegul intrigantai savo ilgais liezuviais ta kelia nulaizo iki pradines padetes,tuomet gales gyventi sau ramiai,o kaip sekasi konservatoriu Dziugeliui kelia tiesta ,ziniasklaida kodel tylit?

Anonimas

Anonimas portretas
as isararciau ! grazinti i pradine BUSENA kelia !

Pypiec

Pypiec portretas
nėr ant Lietuvos svarbesnių dalykų kaip kaimui išasfaltuotas 300 metrų keliukas.Rinkimuose tiek nusižengimų - nieks netiria, Masiulis laisvas vaikšto - niekam neįdomu, liberastu partija vietoje kalėjimo šaltais snukiais sėda į seimo kėdes ir dalinasi ministrų postus- irgi pofik..Atsišaldykit galvas glušai! Čia gi aiškus politinis persekiojimas!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių