VSD vadovas paaiškino, kodėl skandalą sukėlusi pažyma buvo įslaptinta

  • Teksto dydis:

Valstybės saugumo departamento direktorius Gediminas Grina teigia, kad nutekinta pažyma buvo įslaptinta dėl to, jog departamentas siekė apsaugoti savo informacijos šaltinius.

Valstybės saugumo departamento direktorius Gediminas Grina teigia, kad nutekinta pažyma buvo įslaptinta dėl to, jog departamentas siekė apsaugoti savo informacijos šaltinius.

G. Grina pripažino, kad VSD pažymoje apie prieš Lietuvos vadovus planuojamas informacines atakas jokios ypatingos naujos informacijos nebuvo.

„Manau, kad ta pažyma, kurią persiuntėme, kažko naujo ir ypatingo nepateikė. Tiesiog visada, kai rašome pažymas, atsiranda naujų aspektų ir elementų. Šįkart taip ir buvo – atsirado naujų elementų, kuriuos sužinojome, ir tai pranešėme vadovams“, – sakė VSD vadovas specialioje LRT televizijos laidoje pirmadienio vakarą.

Pasak jo, pažymos įslaptinamos dėl „šaltinių jautrumo“.
„VSD įslaptinimo grifus deda ne todėl, kad kažkam to norisi, o todėl, kad tai susiję su mūsų šaltinių jautrumu. Jeigu šaltiniai nėra jautrūs – tai ir grifas atitinkamas. Gali būti vienas ar keli sakiniai, bet jeigu jie labai jautrūs, mes vadovaujamės valstybės paslapčių įstatymu ir ženkliname kaip slaptą“, ؎ į klausimą, kodėl pažymai buvo suteiktas vienas griežčiausių statusų atsakė G. Grina.

Pažymoje buvo teigiama, kad artimiausiu metu gali būti skleidžiama dezinformacija apie Lietuvos vadovus, tarp jų ir Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę, „atrandant” Rusijos archyvuose esą naujų duomenų apie jos biografiją.

VSD pažyma buvo nutekinta BNS naujienų agentūrai praėjusią savaitę. Prokuratūra dėl to pradėjo tyrimą, kurį vykdyti pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai. Tyrimo metu buvo atliktos kratos ir poėmiai iš BNS žurnalistų. Naujienų agentūra ketina skųsti teisėsaugos veiksmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senuks

senuks portretas
Nu radote ką ginti. Reikia žiūrėti į esmę, o ne tai kad žurnalistai visi blogi.Ateičiau pas jus su "chebra" vidury nakties kratos daryti, kažin ką užgiedotumėt. Tai VSD vis nutekina informacijas o paskui ieško atpirkimo ožių , tikrina melo detektoriais. Savų netikrina kažkodėl.

NA NA

NA  NA portretas
manau ,kad atėjus grybauskaitei į valdžią ,mūsų žiniasklaida buvo stipriai prispausta dėl išlikimo ,tai iš kaimynų pasiskolinta patirtis , kaip kontroliuoti ,, laisvą žodį ,, visi kaip susitare pila tas pačias naujienas ir tendencingai laikosi vienos nuomonės ,, lietuvoje gera gyventi ir turime geriausią prezidentę per visus nepriklausomybės metus ,,žiniasklaida mūsų išgyvena tik iš užsakomų straipsnių ,,,,,,,sėkmės tarnauti skaitytojams .

Prezidentės

Prezidentės portretas
Prezidentės rinkimų kompanija tesiasi, tik būdai ir dalyviai pasirinkti keisti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių