VMI pradeda mokestinį tyrimą dėl A. Landsbergienės valdomos įmonės

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) imasi su Austėja Landsbergiene siejamos bendrovės „Knowldege Investment“ (buvusi „Krajama“) mokestinio tyrimo.

Dar praėjusią savaitę VMI ir FNTT atstovai tikino nepradėję tyrimo dėl bendrovės „Knowldege Investment“ veiklos, kurios vienintelė akcininkė yra konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinė A. Landsbergienė. Tačiau VMI persigalvojo.

„VMI pradėjo mokestinį UAB „Knowldege Investment“ tyrimą. Šios įmonės mokestinis tyrimas yra atliekamas pirmą kartą“, – trečiadienį portalui 15min.lt patvirtino VMI atstovė Rūta Asadauskaitė.

Praėjusią savaitę buvo rašyta, kad grupė Seimo narių kreipėsi į VMI ir FNTT dėl bendrovės „Knowledge Investment“ kartu su jai nuosavybės teise priklausiusio žemės sklypo prestižiniame Vilniaus mikrorajone pardavimo sudarius vieno euro vertės sandorį, nors vien sklypo rinkos vertė – 1,3 mln. eurų.

VMI buvo prašoma atlikti mokestinį tyrimą, kartu įvertinant, ar sandorio vieno euro kainos nustatymas nebuvo pasirinktas siekiant išvengti mokesčių mokėjimo valstybei. O FNTT prašoma atsakyti, ar tokio sandorio atlikimas nėra susijęs su galimai nusikalstamomis veikomis.

VMI komunikacijos vadovė R. Asadauskaitė Eltą tuomet informavo, kad mokestinis tyrimas dėl bendrovės „Knowldege Investment“ neatliekamas. Visgi R. Asadauskaitė akcentavo, kad „VMI atidžiai stebi situaciją, fiksuoja ir vertina visus gaunamus faktus apie mokesčių mokėtojus, t. y. mokesčių mokėtojų deklaruojamus bei iš trečiųjų šaltinių gaunamus duomenis, viešai pasirodžiusią informaciją žiniasklaidoje, kitų mokesčių mokėtojų pateiktus duomenis apie galimą mokesčių vengimą ir pan.“.

Savo ruožtu FNTT taip pat nurodė, kad po informacijos patikrinimo nusikalstamos veiklos požymių bendrovės „Knowldege Investment“ veikloje nebuvo nustatyta.

„Atlikus pateiktos informacijos patikrinimą, buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nenustačius, kad buvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – Eltą tuomet informavo M. Zdanauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visus tikrina bet kas susiję su landsbergiais ne. Labai keista ,nejaugi iki tiek viskas papirkta runkelių dinastijos,jiems viskas prieinama? Kiek Karbauskį tikrino ir nieko nerado ,o čia neliečiami.

Anonimas

Anonimas portretas
Žinoma vagia moka mažus ,atlyginimus ,moka tėvai už darželius labai brangiai,perka pDtatus už 1€.....taip elgiasi vagis, kuris lobsta tik savo naudai. Sena boba iš veido ,sukta ir melagė išsisukinėjanti iš visų aferistinių situacijų. Kokie bjaurūs yie landsbergiai....

...

... portretas
slidi seimynele...issisuks....
VISI KOMENTARAI 77

Galerijos

Daugiau straipsnių