Viešai bus transliuojami Seimo valdybos ir seniūnų sueigos posėdžiai

Nuo kitų metų vasario 1 d. viešai bus transliuojami Seimo valdybos, seniūnų sueigos posėdžiai, ir jų įrašai bus skelbiami internete.

Tai nutarė Seimas, ketvirtadienį priėmęs Statuto pataisas. Už jas balsavo 77 Seimo nariai, prieš buvo 5, susilaikė 28 parlamentarai.

Išimtis dėl transliacijų galios tik rengiant uždarus ar apklausos būdu rengiamus Seimo valdybos posėdžius.

Tam, kad būtų techniškai pasirengta transliacijoms, Statuto pataisos įsigalios nuo kitų metų vasario 1 d.

Svarstymo metu Seimo narys Povilas Urbšys siūlė įteisinti Seimo Etikos ir procedūrų bei Peticijų komisijų posėdžių transliacijas, tačiau tai reglamentuojantis Statuto straipsnis nebuvo priimtas.

Pagal priimtas naujas nuostatas, Seimo interneto svetainėje taip pat bus skelbiamos Seimo valdybos ir seniūnų sueigos posėdžių darbotvarkės.

Tikimasi, kad viešas Seimo valdybos ir seniūnų sueigos posėdžių transliavimas, vaizdo įrašų bei darbotvarkių skelbimas didins informacijos apie Seimo veiklą prieinamumą, užtikrins didesnį Seimo atvirumą visuomenei.

Seimas taip pat Statute nusprendė įtvirtinti Seimo komitetų posėdžių transliavimą Seimo interneto svetainėje. Transliuojami nebus tik uždari posėdžiai.

Seimo komitetų ir komisijų (išskyrus Seimo Etikos ir procedūrų ir Peticijų komisijų) posėdžių transliacijos pradėtos nuo praėjusių metų spalio, jų transliavimo tvarka nustatyta Seimo valdybos sprendimu.

Šiuo metu Seimo valdybos bei seniūnų sueigos posėdžių darbotvarkės nėra viešos, šie posėdžiai nėra transliuojami, jų įrašai taip pat nėra vieši arba nebūna daromi.

Visi besidomintys parlamento veikla šiuo metu turi galimybę tiesiogiai stebėti Seimo, Seimo komitetų ir komisijų posėdžius, spaudos konferencijas, kitus parlamente vykstančius įvairius renginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŽMONĖS galės matyti kaip ,

ŽMONĖS galės matyti kaip , portretas
k g e b i s t ų šeimos atstovė ČMILYTĖ-- toliau ruošiasi alinti Lietuvą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių