A. Veryga: alkoholio vartojimo ir pardavimo pakeitimai – ne laiku ir ne vietoje

„Valstiečių“ vadovavimo laikotarpiu priimti Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai vėl persvarstomi Seimo Sveikatos reikalų komitete. Tokiems sprendimams nepritaria tiek LVŽS frakcijos narys Aurelijus Veryga, tiek valdančiųjų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Linas Slušnys. Abu Seimo nariai mano, kad tokios įstatymo pataisos yra visiškai nereikalingos.

Trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komitetas imasi svarstyti įstatymo pakeitimus dėl alkoholio prekybos laiko ir leidimo jaunesniems asmenims pirkti bei vartoti alkoholį.

LRT Radijo laidoje „Ryto garsai“ įstatymo pataisas pristatęs alkoholio kontrolės priemones peržiūrinčios valdančiųjų darbo grupės Liberalų frakcijos narys Andrius Bagdonas sakė, kad esminiai siūlymai yra leisti prekiauti alkoholiu visomis savaitės dienomis nuo 10 iki 20 val., pakeisti draudimą prekiauti alkoholiniais gėrimais tik nuo 21 metų ir leisti silpnuosius gėrimus pardavinėti nuo pilnametystės. Trečiasis siūlymas yra susijęs su alkoholio reklama, kad alkoholiu prekiaujančios ar jį gaminančios įmonės galėtų dalintis tam tikrais laimėjimais arba gamybos procesų reklama.

Visos šios priemonės prieštarauja Alkoholio kontrolės įstatymo pagrindiniam tikslui mažinti alkoholio vartojimą ir jo daromą žalą. Aš manau, kad šios priemonės yra ne laiku ir ne vietoje.

LVŽS frakcijos narys Aurelijus Veryga tokių sprendimų svarstymą apibūdina kaip alkoholinių gėrimų prieinamumo didinimą.

„Visos tos priemonės, kurios buvo išvardintos, yra skirtos tam, kad žmonės patogiau ir anksčiau galėtų įsigyti alkoholio. Visos šios priemonės prieštarauja Alkoholio kontrolės įstatymo pagrindiniam tikslui mažinti alkoholio vartojimą ir jo daromą žalą. Aš manau, kad šios priemonės yra ne laiku ir ne vietoje“, – LRT Radijui sakė A. Veryga.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Linas Slušnys sako nesistebįs, kad į šiuos pakeitimus svarstančią darbo grupę nepapuolė, nes visiškai nepalaiko tokių pakeitimų svarstymo.

„Kuo mes darome prieinamumą didesnį, pasaulis tą seniai žino, tuo daugiau turime ligų, susijusių su alkoholio vartojimu. Našta finansinė, kurią mes padarome lengvesnę, prieinamesnę, gula ant tos pačios valstybės pečių. Šie dalykai man yra visiškai nepriimtini, aš jų nepalaikau ir aš net nemanau, kad tai yra draudimai“, – sakė L. Slušnys.

A. Veryga, dalyvausiantis Sveikatos reikalų komiteto posėdyje, taip pat minėjo, kad politikai turi apsispręsti, ar svarbiau yra žmonių sveikata, ar pardavimų didinimas.

„Politikai, atstovaujantys žmonėms, turi apsispręsti, koks tikslas yra: ar kaip politikai žiūrim visuomenės sveikatos ir įgyvendiname Alkoholio kontrolės įstatymą mažinti alkoholio vartojimą, ar žiūrime, kaip parduoti daugiau alkoholio ir daryti tą patogiau. Tokiam tikslui aš nepritariu“, – teigė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
alkoholį reikia pardavinėti nuo 13 val. iki 20 val. visomis dienomis...

kitaip

kitaip portretas
neivardinsi kaip libervagys ir socberg nieksai iteisindami zolyte o geros kokybes gerimui pvm taip kartojasi sios bestijos neapykanta tautai /runkeliams/ anot zydbergio=================

Man gėda už šiuos seimūnus ....fui..

Man gėda už šiuos seimūnus ....fui.. portretas
Pataisą, kuria siekiama atlaisvinti esamą alkoholio kontrolę, pateikė Seimo narių grupė, sudaryta iš Liberalų Sąjūdžio, Laisvės partijos, ir kelių Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų narių. Įstatymo projekto iniciatorius yra Andrius BAGDONAS, Eugenijus GENTVILAS, Edita RUDELIENĖ , Vytautas MITALAS
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių