Valstybės apdovanojimu galės būti pagerbti tėvai ir globėjai

Seimas priėmė prezidento Gitano Nausėdos teiktas Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisas, kuriomis sudaryta galimybė pagerbti tėvus, globėjus ir rūpintojus už nuopelnus motinystei, tėvystei, globai ar rūpybai.

Ketvirtadienį už naujas nuostatas balsavo 71 Seimo narys, susilaikė 1 parlamentaras.

Iki šiol valstybės apdovanojimu – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu – galėjo būti apdovanotos tik motinos, pagimdžiusios ir užauginusios bei gerai išauklėjusios 5 ir daugiau vaikų.

Įstatymo pakeitimais siekiama išplėsti asmenų, kurie galėtų būti apdovanoti minėtu valstybės apdovanojimu, bazę. Tokiu būdu tikimasi atkreipti visuomenės dėmesį tiek į motinos, tiek ir į tėvo vaidmens svarbą, taip pat parodyti deramą valstybės ir visuomenės dėmesį bei pagarbą globėjams ir rūpintojams.

Priimtomis pataisomis taip pat nutarta, kad ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu galės būti apdovanojami tiek asmenys, garsinantys Lietuvos vardą, tiek ir asmenys, turintys nuopelnų įvairiose srityse Lietuvoje.

Pagal priimtą pakeitimą ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu bus apdovanojami asmenys už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, už nuopelnus kultūros, mokslo, švietimo, verslo, gamybos, sveikatos, socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse, už humanitarinę pagalbą Lietuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių