V. Ušacko raginimas Lietuvai: plėsti draugų ratą Rusijoje

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas teigia, kad Lietuva turėtų stengtis plėsti draugų ratą Rusijoje, o tam galėtų pasitarnauti aktyvesnis universitetų įsitraukimas.

Pasak diplomato, greito santykių normalizavimosi tikėtis sunku, tačiau Lietuva turi neįšaldyti ryšių, kurie nėra paveikti sankcijų, teikti paramą rusų pileitinės visuomenės atstovams.

„Gaila pripažinti, kad Lietuvos universitetai nerodo to aktyvumo, reiškiamo kitų ES valstybių narių, dalyvaujant bendrose studentų mainų, mokslo ir tyrimo programose su Rusijos universitetais. Tikiuosi, kad tai nėra, kaip kai kurie rektoriai man užsiminė, „politinio paskatinimo iš viršaus“ atsisakyti ryšių ir bet kokių santykių su Rusijos universitetais pasekmė“, - trečiadienį paskelbtame interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė V.Ušackas.

„Kad ir kelių dešimčių Rusijos studentų mokymasis Lietuvos universitetuose duotų ne tik papildomų pajamų aukštosioms mokykloms, bet ir prisidėtų prie geresnio Lietuvos demokratinio ir laisvos rinkos pažangos pažinimo, o ilgainiui plėstų Lietuvos draugų ratą Rusijoje“, - teigė jis. Ambasadoriaus teigimu, šiemet, ES skyrus finansinę paramą, apie 3 tūkst. Rusijos studentų ir dėstytojų nuo 3 iki 9 mėnesių mokysis ar tobulins žinias ES universitetuose.

Anot V.Ušacko, Lietuvai taip pat svarbu „sumaniai plėtoti tarpregioninį bendradarbiavimą su tiesioginiais savo kaimynais – Karaliaučiaus sritimi“.

„Šiuo metu ES valstybės narės permąsto, kaip ateityje formuoti santykius su Rusija pripažįstant pasaulėžiūrų skirtumus, bet išliekant tarpusavyje priklausomiems prekybos, investicijų, energetikos bei tarptautinės politikos srityse. Matyt, mūsų santykiai bus mažiau ambicingi, bet labiau principingi ir pragmatiški“, - „Lietuvos žinioms“ sakė ambasadorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOJO

JOJO portretas
Usackas vel uzsitrauks ponios D.G. rustybe.JUk juo Lietuvai blogiau,tuo jai geriau.Tam ji ir pastatyta...

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Bus blogai visiems - ūkininkai žada blokuoti kelius: Taip Lietuvos ūkininkai nori gelbėti jų karves, kurios tapo niekam nereikalingos dėl Rusijos embargo.Lietuvos pieno produktams. Kodėl atsirado Rusijos embargo? Dėl ES įvestų sankcijų Rusijai po įvykių Ukrainoje. ES sankcijos įvedamos tik visoms valstybėms ES sutinkant. Reiškia, atsakinga už užsienio politiką Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė tiesiogiai prisidėjo, įvedant sankcijas. Jeigu Lietuvos ūkininkai išrinko Dalią Grybauskaitę, nes ūkininkams patinka jos antirusiškos karingos kalbos, tai dabar Lietuvos ūkininkai turi skersti jų karves, nes karvės tapo nereikalingomis tik Dalios Grybauskaitės išrinkimo dėka. Mes, kurie Dalios Grybauskaitės nerinkome, esame čia ne prie ko. Palikite mūsų kelius laisvus. Patarimas Lietuvos ūkininkams: kitą kartą balsuodami pagalvokite. Kitaip liksite ne tik be karvių, bet ir be kelnių. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių