V. Pranckietis turės reikalų su partijos etikos sargais

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos valdyba dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio elgesio nutarė kreiptis į partijos Etikos ir procedūrų komisiją.

Tai po ketvirtadienį vykusio valdybos posėdžio pranešė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Pasak jo, kreipimesi yra pateikti kai kurie tekstai, citatos iš straipsnių, pasisakymai, kurie, partijos vadybos nuomone, prieštarauja partijų įstatų keliems straipsniams.

„Tai yra žeminimas partijos valdymo organų, partijos pačios“, – sakė R. Karbauskis.

Jis priminė, kad partijos tarybos posėdyje 68 balsai buvo už tai, kad reikia vykdyti koalicinę sutartį, tik vienas buvo prieš.

„Valdyba neturi kito pasirinkimo, kaip kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją. Dabar viskas – jų rankose. Etikos ir procedūrų komisijos sprendimai yra rekomendacinio pobūdžio, kai bus tarybos posėdis, bus priimti sprendimai“, – sakė R. Karbauskis.

Jis nesiėmė atsakyti, kada gali būti surengtas partijos tarybos posėdis.

„Negaliu pasakyti, tikrai jokios skubos čia nematome“, – sakė R. Karbauskis. Jo teigimu, etikos sargai pateiks savo matymą, kaip jie vertina tą situaciją, o dėl sankcijos bus sprendžiama partijos tarybos posėdyje.

R. Karbauskis neatmeta, kad V. Pranckietis pats padarys sprendimą. „Iš tų pareiškimų, kurie dabar yra iš Seimo pirmininko, man atrodo, kad jis nelauks, kada bus komisijos išvados, tarybos sprendimas, ir jis tikriausia darys kažkokius žingsnius prieš“, – svarstė R. Karbauskis.

Valdyba neturi kito pasirinkimo, kaip kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją. Dabar viskas – jų rankose.

Jeigu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos etikos komisija rekomenduotų iš Seimo pirmininko posto nesitraukiantį Viktorą Pranckietį šalinti iš partijos, parlamento vadovas sako, kad tokiu atveju pats paliktų partiją.

„Jeigu etikos komisija rekomenduos pašalinti, tai aš nesuteiksiu tokios galimybės. Išėjimas iš partijos yra labai paprastas veiksmas: praneši skyriui, kad aš nesu partijos narys“, – ketvirtadienį iš ryto žurnalistams Seime sakė V. Pranckietis.

„Valstiečių“ partijos etikos sargams vadovauja Kovo 11-osios Akto signataras Leonas Apšega.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
kiba apklausa lansbergiu partijoje darete tauta pasislikstejo tokiu jo elgesiu jau nuo pirmu jo darbo dienu tai kazkoks tai ligonis jam reikia tramdomu marskiniu nes kitaip nesusitvarkysit Pirmas jo darbas seime padaryti lansberga prezidentu kaip valstieciai rupinosi kaip sustabdyti vagystes seime kad zmonem pakelti atlyginimus tai tas vargselis rupinosi lansbergu ir su tapinu ir gabriu smeize valdanciuosius Todel nereikia tautai nesamones plepeti kad ji tauta ppalaikoji tik lansberginiai palaiko

JONAS

JONAS portretas
VYKIT LAUK TA ERKE UZ KEDES IR PER DURIS IS SEIMO SALES

onuteTAM ANIMAI

onuteTAM ANIMAI portretas
ANIMA GAIDY NUSIKAKLARIEKINES
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių