V. Pranckietis ragino parlamentarus į Seimą neperkelti rinkimų debatų

Pradėdamas paskutinę šios kadencijos parlamento sesiją Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragino kolegas rinkimų debatus palikti už parlamento posėdžių salės.

„Didžiąją šių metų dalį Lietuva jau praleido įtampoje. Pirmiausia dėl ligos rizikos, buvimo namuose, nerimaudami prarasti darbą ar neišlaikyti egzaminų, todėl palikime rinkimų debatus tam skirtai vietai ir laikui, o Lietuvos žmonėms suteikime daugiau ramybės ir užtikrintumo“, – sakė jis ketvirtadienį Seimo posėdžių salėje.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose kandidatuoja 95 proc. dabartinių parlamentarų.

„Balansuojame ant ribos, kai daug kas nuskambančio šioje salėje bus priskiriama rinkimų kampanijai. Rizikuojame Seimo diskurso įvaizdį supaprastinti iki plona oda pridengto garbės troškimo. Tai ne tik nėra sąžininga prieš visuomenę, bet nėra sąžininga ir prieš mus pačius“, – tvirtino V. Pranckietis.

Palikime rinkimų debatus tam skirtai vietai ir laikui, o Lietuvos žmonėms suteikime daugiau ramybės ir užtikrintumo.

Prezidentas Gitanas Nausėda savo sveikinime Seimui sesijos pradžios proga pažymi, kad politiniame sezone prasideda pats sudėtingiausias metas, kai „kyla pagundų pamiršti ilgalaikius strateginius tikslus ir imtis vienadienių sprendimų, kurie padėtų rinkimų kampanijos metu“.

„Mėnuo, ar du, yra didelis laiko tarpas, kai kalbame apie pokyčių siekiančios valstybės gyvenimą. Mes negalime jo prarasti rinkimų batalijose. Todėl Seimo susitelkimas paskutiniams darbo mėnesiams yra itin svarbus. Biudžeto svarstymas bus vienas tokių darbų, kurį pradės šis, o baigs jau naujasis Seimas“, – sako šalies vadovas.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis taip pat teigė, kad ši sesija, nors paskutinė, atrodo ambicingai.

„Į dviejų mėnesių darbų programą įtraukiame 540 įstatymų projektų, nes visų sesijų darbų programų sudarymo principas išsaugoja galimybę įrašyti visus siūlomus projektus, o į antrąjį programos variantą, žmonių siūlymu, yra įtraukti ir Gyvūnų gerovės klausimus sprendžiantys projektai. Aišku, koncentruosimės į prioritetinius klausimus, tačiau tokia pasiūlymų gausa kokybės nesuponuoja“, – teigė jis.

Seimo pirmininkas atkreipė dėmesį, kad nemažai į sesijos darbų programą siūlomų įtraukti projektų nėra registruoti, tai yra nėra parengti.

Apžvelgdamas ketverių metų Seimo darbą kaip svarbiausius darbus jis nurodė įvykdytus įsipareigojimus dėl gynybos finansavimo, uždraustą smurtą prieš vaikus, valstybės tarnybos sistemos atnaujinimą, pensijų indeksavimą, įteisintą individualų konstitucinį skundą, priimtus įstatymus dėl COVID-19 suvaldymo.

„Visa tai buvo įmanoma tik peržengus tarppartines linijas ir susėdus kalbėtis. Neabejoju, kad ilgainiui tik tokie sprendimai liks asocijuojami su mūsų veikla ir vertinami kaip nuveikti darbai“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Dvyliktasis Seimas ketvirtadienį susirinko į paskutinę savo kadencijos sesiją.

Šis parlamentas pradėjo rudens sesiją, o ją baigs naujasis Seimas, išrinktas per spalį vyksiančius rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS na nevisai sventas

PETRAS  na  nevisai  sventas portretas
duok dieve kad jums visiems butu paskutinis NES YRA PROTU NESUVOKIAMA KAD TAIP BUTU ZIURIMA I TAUTA BUKIT PRAKEIKTI VISI KURIE PRISIDEJOTE PRIE TAUTOS NAIKINIMO O TAVES OZY LAUKIA PRAGARAS NEUZILGO IR TAVO PALIKUONYS IR PASEKEJAI ATEIS PAS TAVE I TA PATI KATILA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių