V. Pranckietis dalyvaus Liublino unijos 450-ųjų metinių minėjime

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir dar aštuoni Seimo nariai šeštadienį vyks į Lenkiją, kur dalyvaus Liublino unijos 450-ųjų metinių minėjimo renginiuose.

Politikai sekmadienį dalyvaus šv. Mišiose Liublino arkikatedroje, kurias laikys Vilniaus ir Liublino arkivyskupai metropolitai, taip pat padės gėlių prie unijai skirto paminklo.

Vėliau Liublino Kultūrų susitikimo centre įvyks iškilmingas Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinės Asamblėjos delegacijų susitikimas. Jo metu bus analizuojamas Liublino unijos paveldas.

Vėliau šiame centre vyks iškilmingas posėdis Liublino unijos metinėms paminėti. Jo pradžioje sveikinimo žodį tars Lenkijos Seimo maršalka Marekas Kuchcinskis.

1569 metų liepos 1 dieną pasirašyta sutartimi Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė (LDK) ir Lenkija susijungė į Abiejų Tautų Respubliką, apėmusią ir dabartines Baltarusijos bei Ukrainos teritorijas, bet žlugusią XVIII amžiaus pabaigoje.

Tai padėjo Lietuvai ir Lenkijai kurį laiką apsisaugoti nuo Rusijos, bet iš dalies apribojo LDK suverenitetą.

V. Pranckiečiui pirmadienį Varšuvoje bus įteiktas valstybės apdovanojimas – ordino „Už nuopelnus Lenkijos Respublikai“ Didysis kryžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aaaaa....nors ir gimtam kolchoze

Aaaaa....nors  ir  gimtam kolchoze portretas
lai karviu uodegas ant alkunes vynioja .....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių