V. Landsbergis: vieni manė, kad įsitvirtins visiems laikams, bet apsigavo

Pirmasis nepriklausomos Lietuvos vadovas profesorius Vytautas Landsbergis teigia, kad rinkėjai savo balsais įrodė, jog nori permainų. Profesoriaus sako, kad rinkėjų aktyvumas nebuvo didelis, bet jį džiugino eilėse stovintys jauni žmonės. Anot jo, tai rodo augančią pilietinės visuomenės brandą.

„Ženklai tikrai yra įdomūs. Tai yra permainos ir brandos ženklai. Galime pasakyti pilietinės visuomenės brandos ženklai aiškūs. Nors vieną išlygą aš matau, kad pusė rinkėjų nedalyvauja ir yra mažas aktyvumas. Jie yra abejingi. Tai yra tam tikra liga ir negerovė. Bet tie, kurie dalyvauja, yra pilietinė visuomenė ir ji yra pakankamai apsisprendusi. Mane džiugino, kad išankstinio balsavimo eilėse buvo daugybė jaunų žmonių. Kai kurie eina pirmą kartą balsuoti, bet jie eina, nes jiems įdomu ir reikšminga. Tai teikia vilties, kad mes subręsime kaip visuomenė“, – Eltai sakė profesorius.

V. Landsbergis atkreipia dėmesį, kad rinkėjai šį kartą aiškiai balsavo už permainas.

Žmonės balsavo kitaip, už permainas. Buvo tokių, kurie agitavo, kad nereikia permainų, tegul būna kaip yra. Tai matome, kad tie žmonės klydo. Iš tikrųjų reikia permainų.

„Žmonės balsavo kitaip, už permainas. Buvo tokių, kurie agitavo, kad nereikia permainų, tegul būna kaip yra. Tai matome, kad tie žmonės klydo. Iš tikrųjų reikia permainų. Valdymas ir šis laikotarpis nebuvo geras. Buvo prarasta daug laiko ir galimybių. Buvo einama priešiškumų keliu. Nuolatinis „valstiečių“ noras sutriuškinti opoziciją. Jie manė, kad jau įsitvirtins vieninteliai visiems laikams, bet apsigavo. Aš kalbu apie jų vadovybę Ramūną Karbauskį, Agnę Širinskienę. Matyt, tokie žmonės nebėra simpatiški rinkėjams“, – Eltai sakė V. Landsbergis.

Paklaustas, ar tikisi, kad po antrojo rinkimų turo konservatoriai dar labiau sustiprins, V. Landsbergis nespėliojo.

„Aš nieko nespėliosiu, palaukime, kaip bus. Bet žinau, kad bus paleisti tie patys mechanizmai kaip visuomet. Bus raginimas balsuoti už bet ką tik ne už Tėvynės sąjungą. Pamatysime, ar šis receptas dar funkcionuos kaip anksčiau. Kai būdavo baisi baimė, kad dešinieji nelaimėtų. Šios baimės yra kupini „valstiečiai“. Todėl jie ir dabar taip agituos. Tai suprantama, bet žmonės yra sugebantys padaryti kai kurias išvadas. Žmonės šį kartą renkasi ne pagal gąsdinimus, kurstymus, nesąmonių leidybą, kaip kad tos knygos rašomos apie oponentus. Manau, jiems nepavyko“, – Eltai sakė V. Landsbergis.

Rezultatų žemėlapis


NAUJAUSI KOMENTARAI

Alberto

Alberto portretas
Is kur istrauket kkad jis buvo prezidentas,jis isvis niekkas nebuvo o pirmas buvo Brazauskas ir jis sutvarke ramiai visus reikalus su Garbacium o jei ne tai nebutume istruke o butume prijungti prie Kkaliningrado

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Už kokius 'nuopelnus' tą bjauarastį spasusdina Jei paskatytų KGB-istas,kaip jį Lietuviai myli,tai ui užversų kanopėles.

nuomonė

nuomonė portretas
lietuviškas (kgb) Judas Iskariotas ?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių