V. Landsbergis: Rusija – stalinizmo auka su Stokholmo sindromu

Pirmasis Nepriklausomos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis teigia, kad Stalino ir Hitlerio veiksmų garbinimas turėtų būti draudžiamas. Kartu profesorius įvardija, kad dabartinė Rusija, pasak jo, – stalinizmo auka su Stokholmo sindromu.

„Prieš trisdešimt metų oficialiai valstybiškai atmetus ir pasmerkiant senąjį Hitlerio ir Stalino sutartąjį Maskvos pakto protokolą, kaip neteisėtą nuo pasirašymo momento, savaime turėtų būti draudžiama garbinti Hitlerio ir Stalino hegemonizmą, jų grobiamuosius karus, aneksijas“, – trečiadienį Valdovų rūmuose vykusioje penktojoje metinėje Lietuvos užsienio politikos konferencijoje sakė V. Landsbergis.

Sovietų lyderio Josifo Stalino garbinimas Rusijoje, pabrėžė prof. V. Landsbergis, diskredituoja visą šalį.

„Nusikaltėlio Stalino garbinimas diskredituoja Rusiją iš pamatų, bet gal tai nebus amžina. Aišku, jeigu išliks pati Rusija. (...) Rusija – stalinizmo auka su Stokholmo sindromu“, – pridūrė V. Landsbergis.

Kalbėdamas konferencijos dalyviams, profesorius taip pat pakartojo istorinius faktus, Antrojo pasaulinio karo eigą bei paragino branginti demokratijos principingumą.

Trečiadienį Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose vyksta jubiliejinė, penktoji, Rytų Europos studijų centro metinė konferencija apie užsienio politiką, skirta diplomatijos šefui Stasiui Lozoraičiui paminėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nukvakęs Stalino kareiva Kęstas nevietoje pirstelėjo

Nukvakęs Stalino kareiva Kęstas nevietoje pirstelėjo portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Kęstas portretas
Iš kiekvieno karo kažkas turi naudos. O kas bus, jei Lietuva tikrai sukiš 2,5 proc. BVP į kariuomenę? Jei atsiras daugiau auksinių šaukštų, atsiras ir daugiau valgytojų. "Maždaug pusė Vakarų Europos gynybos išlaidų skiriama atlyginimams ir pensijoms, o ne sugebėjimui kariauti." Mes Lietuvoje irgi užsiauginsime dar vieną storą riebių parazitų sluoksnį, tik daug greičiau. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

sita

sita portretas
klausyk komenta parase ne vatnikas o senjoras kurio tevas lietuvos patriotas kaip politinis kalinys 2 syk isbuvo gulaguose o sunus persekijamas iki siol tokiu /sudpatriotu/ kaip pats ir visa tauta vadini /runkelyne/ nes savo /sazine/ pardavei jav sionistam kurie kaip ziurkes lenda i musu sali tai banditai kuriems duris atidaro tokie patys nkvd palikuonys kuriuos pavadinai musu /dalia/ .......
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių