V. Čmilytė-Nielsen: tikimės iki vienuolikos mandatų Seime

Opozicinio Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen, reaguodama į negalutinius Seimo rinkimų rezultatus, mano, kad partija gali tikėtis iki vienuolikos mandatų po abiejų rinkimų turų. Pati politikė tikisi išeiti į antrąjį turą.

„Antrasis turas sudės visus taškus, bet tikiuosi, kad turėsime frakciją apie dešimt–vienuolika žmonių – tai būtų realu žvelgiant į dabartinius rezultatus“, – pirmadienio naktį žurnalistams kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Tikiuosi, kad būsiu antrame ture“, – sakė liberalų lyderė, kandidatuojanti Vilniaus Senamiesčio-Žvėryno apygardoje.

Paprašyta įvertinti naujos liberalios jėgos – Laisvės partijos – preliminarius rezultatus, kurie šiek tiek lenkia Liberalų sąjūdžio, V. Čmilytė-Nielsen svarstė, kad daug lėmė Aušrinės Armonaitės vadovaujamos partijos naujumo faktorius.

„Rezultatas yra geras ir šiaip plačiau žvelgiant, aš manau, kad tai yra labai pozityvu, kad centro dešinė turės stiprų atstovavimą, o ir liberalūs rinkėjai bus puikiai atstovaujami parlamente (...) Apklausos rodė ką kita, bet, matyt, partijos (Laisvės partijos – BNS) naujumas jiems yra didelis pliusas“, – sako Liberalų sąjūdžio lyderė.

Ji teigiamai įvertino Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pasirodymą rinkimuose Liberalų sąjūdžio sąraše.

„Pasirodymas, kiek man teko matyti – iš tikrųjų, rezultatus dar ne visus mačiau – bet matau, kad tikrai neblogai jam sekasi tarp pirmumo balsų, tai reiškia, kad mūsų rinkėjai noriai reitinguoja Seimo pirmininką“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Ji sakė, kad vadinamoji vaivorykštinė koalicija Seime pasibaigus rinkimams „yra vienas iš galimų scenarijų“.

Naujausiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, V. Čmilytė-Nielsen pirmauja savo apygardoje. Tuo metu V. Pranckietis šiuo metu pirmauja Raudondvario apygardoje.

Liberalų sąjūdis šiuo metu turi 6,38 proc. palaikymą ir yra penkti po konservatorių, „valstiečių“, Darbo partijos, socialdemokratų ir Laisvės partijos.

Seimo opozicijoje dirbantis Liberalų sąjūdis 2016 metais iškovojo 14 mandatų ir liko ketvirtoje vietoje po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos socialdemokratų partijos. Dabartiniame Seime Liberalų sąjūdžio frakcija turi dešimt atstovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valio!@!!

Valio!@!! portretas
visiska laisve vaivorykstiniam !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių