V. Čmilytė-Nielsen: karantino sąlygomis Seimas privalo rinktis kas savaitę

Seimas privalo rinktis kas savaitę, teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Pasak jos, dėl koronaviruso plitimo sutrikusį parlamento darbą būtina išjudinti, nes, akcentavo ji, Seimas turi užtikrinti parlamentinę kontrolę ir svarbių įstatymų leidybą.

„Svarbu susitarti dėl principo, kad karantino sąlygomis Seimas privalo rinktis, atsisakant neesminių įstatymų projektų ir pateikimų, kurie tikrai gali palaukti“, – „Žinių radijui“ teigė politikė.

„Seimas turėtų rinktis kas savaitę“, – akcentavo ji.

Anot liberalės, šiuo metu prioritetas turėtų būti skirtas įstatymų leidybai bei pataisoms, susijusioms su koronaviruso plitimo stabdymu, taip pat parlamentinei kontrolei.

„Aš manau, kad privalome turėti galimybę nuolatos užduoti klausimus Vyriausybės atstovams, premjerui, ministrams dėl to, kaip vyksta darbas ir kova su užgriuvusia bėda“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Aš manau, kad privalome turėti galimybę nuolatos užduoti klausimus Vyriausybės atstovams, premjerui, ministrams dėl to, kaip vyksta darbas ir kova su užgriuvusia bėda.

Kartu ji pabrėžė esanti įsitikinusi, kad Seimo pavasario sesijoje suplanuotų darbų realizuoti nebepavyks.

„Pavasario Seimo darbo programoje buvo numatyta apie 600 įstatymų projektų. Tai labai didelė darbotvarkė, dėl kurios buvo ir nemažai juokaujama, kad Seimui teks štampuoti įstatymų projektus, kad būtų išlaikytas reikiamas ritmas. Šiandien, matyt, reikia pripažinti, kad to plano laikytis bus sudėtinga“, – apibendrino liberalė.  

Kovo 31 dieną Seimas rinksis į nenumatytą plenarinį posėdį. Sušaukti šį posėdį nutarė pirmadienį posėdžiavusi Seimo valdyba. Nenumatyto posėdžio darbą planuojama organizuoti taip, kad visi balsavimai būtų vienu metu, o projektų pateikimus, diskusijas parlamentarai galėtų stebėti būdami savo darbo kabinetuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kis

Kis portretas
nerikia cia tu corono pacientu,patikekite ju pakaks.Jeigu nera ekstra klausimu,galbut pakaktu ir frakciju atstovu tam kartui,o atslegus virusui,tad ir priimti su visomis proceduromis.Neuzmirsk ,Ponia Nilson,kad tavo chebrantu yra labai skaniu babuciu,kuriuos gali pasiglemzti iki grabo lentos,juk mirsta net jaunos butybes?Bukime nulaidus,kam juos sitaip isnesti is seimo,pameginsime per rinkimus,nors jiems i viena vieta tie rinkimai,kol galios sarasai.?

...

... portretas
NEDELSIANT apkaltą VISOSMS Seimo dezertytėms (ir Broileriukui už diversiją).

virusas

virusas portretas
V.Čmilyte-Nielsen---Seimui pasiūlykite susiorganizuoti visiems seimūnams, ir nupurkšti miesto gatves kasdien dezinfekciniu skysčiu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių