V. Čmilytė-Nielsen neigia konfliktus koalicijoje: absoliučiai palaikome Vyriausybę

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikina ypatingų įtampų valdančiojoje koalicijoje nejaučianti. Parlamento vadovė taip pat akcentuoja, kad Liberalų sąjūdžio frakcija Seime absoliučiai palaiko premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamą Vyriausybę ir teigiamai vertina Ministrų Kabineto darbą.

„Tai, kad yra diskutuojama frakcijų viduje, tarkime, valdančiosios koalicijos frakcijų, tai, kad lyderiai atsako į klausimus, kurie kyla ne tik opozicijai, bet ir jų pačių frakcijų nariams, aš vertinu kaip labai gerą dalyką“, – LRT radijui trečiadienį teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Akivaizdu, kad situacija yra įtempta, klausimų kyla įvairiausių, ir lyderiai privalo atsakyti į juos. Tai aš manau, kad visiškai normalus procesas ir kažkokių ypatingų įtampų neįžvelgiu ir tikrai nejaučiu“, – patikino ji.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat akcentuoja, kad koalicija įprastai stengiasi derinti savo pozicijas ir vengti sprendimų, kurie viešoje erdvėje atrodytų kaip nesklandus koalicijos darbas. Visgi Seimo pirmininkė pripažįsta, kad šioje gerojoje praktikoje išimtimi galima laikyti koalicijos partnerių įregistruotą neapykantos kalbos projektą.

Palaikome absoliučiai. Mes esame koalicijos dalis, mes gerai vertiname ir mūsų ministrų ir kitų koalicijos partnerių deleguotų ministrų darbą.

„Nėra visiškai taip, kad kas ką nori, tas tą registruoja. Iš tikrųjų su neapykantos kalba gal ši iniciatyva ir iškrinta iš tos bendros tendencijos, kad mes tikrai stengiamės kalbėti koalicijos viduje, derinti iniciatyvas, bet nuo neapykantos kalbos iniciatyvos ir buvo atsitraukta“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„O žvelgiant į ateitį tikrai koalicijos formatuose deriname savo pozicijas ir stengiamės, vertindami, matyt, ir dabartinę tokią neapibrėžtą situaciją bendrai, susijusią su pandemija, visgi vengti to, kas galėtų atrodyti kaip kažkoks nesklandus koalicijos darbas“, – pridūrė ji.

Politikė taip pat akcentuoja, kad tiek ji, tiek ir Liberalų sąjūdžio koalicija Seime gerai vertina Vyriausybės darbą. Jos teigimu, teigiamas Vyriausybės vertinimas frakcijoje „išlieka stabilus“.

„Palaikome absoliučiai. Mes esame koalicijos dalis, mes gerai vertiname ir mūsų ministrų ir kitų koalicijos partnerių deleguotų ministrų darbą ir, akivaizdu, suvokiame, kokioje situacijoje šiandieną esame ir kokio sudėtingumo klausimus šiai Vyriausybei ir šiai premjerei tenka spręsti“, – patikino ji.

ELTA primena, kad premjerė I. Šimonytė sureagavo į portale lrytas.lt paskelbtą informaciją, esą diskusijose su konservatorių frakcija dėl karantino laisvinimo I. Šimonytė užsiminė apie galimybę pasitraukti iš pareigų. Ministrė pirmininkė teigė, kad kol kas dėl spartesnio karantino atlaisvinimo spaudimo iš frakcijų ar atskirų ministrų nepatirianti. Pasak jos, jei kartais susiklostytų tokia situacija, kuomet Vyriausybė ir jos priimami sprendimai prarastų Seimo daugumai priklausančių frakcijų paramą, natūralu, kad tektų kelti klausimą, ar jos vedamas Ministrų Kabinetas gali toliau tęsti darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Tai pati baisiausia vyriausybė

Palindę visos po

Palindę visos po  portretas
stalu, tyliai savo reikaliukus suka, tarpais pasipeša pasimuša bet sukande dončius viską slepia. Nieko nesužinosi nieko nepamatysi..Paskui išlindę iš savo slėptuvės sako - jūs čia nesiparinkit, viskas laba gerai yr:D) Vos ne kgb metodai sovietmečiu kap kad mano baba pasakojo

TUO NIEKAS NEABEJOJA

TUO NIEKAS NEABEJOJA portretas
Tik...gaila Lietuvos piliečių, kad turi tokį seimą, vyriausybę ir Prezidentą, kurie, kaip ištikimi šuneliai, dirba ne Lietuvai, o JAV teroristams.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių