Ministras: JAV sveikina aktyvesnį Lietuvos įsitraukimą į dialogą su Baltarusija

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Jungtinės Valstijos sveikina aktyvesnį Lietuvos įsitraukimą į dialogą su Baltarusija.

Tai ministras teigia išgirdęs iš JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojo Philipo T. Reekerio (Filipo T. Rikerio) per sekmadienį vykusį judviejų pokalbį telefonu.

Į Minską kitą savaitę vykstantis L. Linkevičius su JAV diplomatu aptarė savaitgalį vykusį valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo (Maiko Pompėjaus) vizitą Baltarusijoje.

Ministras teigia išgirdęs patikinimą, kad JAV pusė kėlė klausimą dėl Astravo atominės elektrinės saugumo.

„Svarbu buvo išgirsti, kad JAV pusė kėlė Astravo elektrinės saugumo klausimą. Taip pat pabrėžčiau, kad JAV sveikina Lietuvos aktyvesnį įsitraukimą į dialogą su Baltarusija ir mano, kad tai gali būti naudinga“, – BNS sekmadienį sakė L. Linkevičius.

Pasak ministro, JAV nori intensyvesnių santykių su Baltarusija, ketina atkurti atstovavimą ambasadorių lygiu, bet kartu kelia žmogaus teisių ir demokratijos klausimus.

L. Linkevičius taip pat atkreipė dėmesį, kad tiek JAV, tiek Lietuva siūlo Baltarusijai alternatyvius energijos šaltinius importui iš Rusijos.

L. Linkevičius Baltarusijoje lankysis pirmadienį ir antradienį.

Liepą pareigas pradėjęs eiti prezidentas Gitanas Nausėda paskelbė, kad sieks pamažu atnaujinti dialogą su Baltarusija, nes Lietuvai svarbu, jog kaimyninė šalis išsaugotų savarankiškumą nuo Rusijos.

Opozicijoje esantys konservatoriai kritikuoja L. Linkevičiaus vizitą. Parlamentaras Žygimantas Pavilionis perspėjo, kad „po tokio vizito, kuomet Baltarusijos režimas paskelbs, kad dialogas su Lietuva sėkmingai vyksta, mums bus labai sunku sukurti koaliciją prieš Astravą Vakaruose“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hahaha

Hahaha portretas
Štai kodėl Linkevičius puola plika galva į Baltarusiją ,jam jankiai liepė draugauti

Mociute

Mociute portretas
Aha tegu pasisneka ,vis tik kaimynai lauze bulviu issikepkit ,dabar pats laikas snekuciuotis.

sitas komsorgad net ir sikt

sitas  komsorgad net ir  sikt portretas
eina atsiklauses pas jankius ar galim.....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių