URM: su „Hezbollah“ siejamiems asmenims uždrausta atvykti į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyriausybė uždraudė į šalį atvykti asmenims, siejamiems su sukarintu judėjimu „Hezbollah“, ir pareiškė, kad tai yra „teroristiniais principais veikianti organizacija“.

„Su „Hezbollah” siejamiems asmenims uždrausta atvykti į Lietuvą. Draudimas galioja 10 metų“, – pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Pranešime spaudai teigiama, kad Migracijos departamentas šį sprendimą priėmė gavus informacijos apie su „Hezbollah” siejamų asmenų veiklą, keliančią grėsmę Lietuvos nacionalinio saugumo interesams.

Pranešdamas apie šį sprendimą, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius padėkojo Lietuvos ir Izraelio nacionalinio saugumo institucijoms.

Įvertinę mūsų turimą ir partnerių pateiktą informaciją, galime konstatuoti, kad „Hezbollah” – tai teroristiniais principais veikianti organizacija.

„Įvertinę mūsų turimą ir partnerių pateiktą informaciją, galime konstatuoti, kad „Hezbollah” – tai teroristiniais principais veikianti organizacija, kelianti grėsmę daugelio pasaulio šalių, taip pat ir Lietuvos, saugumui. Solidarizuojamės su JAV, Vokietija, Jungtine Karalyste, Nyderlandais ir kitomis panašią poziciją priėmusiomis šalimis”, – sakė ministras L. Linkevičius.

„Vertiname sėkmingą Lietuvos ir Izraelio nacionalinio saugumo institucijų bendradarbiavimą. Dėkojame šioms institucijoms už svarbų indėlį siekiant užtikrinti mūsų šalių piliečių saugumą”, – pridūrė jis.

Irano remiamą „Hezbollah“ Izraelis ir JAV laiko teroristine organizacija. Šis judėjimas yra labai svarbus politinis veikėjas Libane.

L. Linkevičius pabrėžė, kad Lietuva palaiko „taikius Libano gyventojus ir jų siekį šalyje įgyvendinti šiuo metu ypač reikalingas reformas”.

Reaguodama į rugpjūčio 4 dienos sprogimus Beirute, Lietuva skyrė 50 tūkst. eurų humanitarinę paramą Libanui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

#

# portretas
Užteks išmesti pasą paverkti kad pabėgelis ir išskėstomis rankomis prims, kaip ir visus likusius.....

Anonimas

Anonimas portretas
Jo jo o visuoki hoholai ukrikai ir mulatai ir nigerei velkome in Lituania apsurdas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių