URM neigia V. Pranckiečio paskelbtus planus apie ambasados Seule steigimą

Užsienio reikalų ministerija pirmadienį paneigė Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio žodžius, kad Lietuva yra numačiusi atidaryti ambasadą Seule „netolimoje ateityje“.

Tokius planus V. Pranckietis paskelbė susitikęs su Pietų Korėjos parlamento pirmininku Moonu Hee-sangu (Mun Hisangu).

Paskelbtame pranešime apie šį susitikimą rašoma: „Pasak Seimo vadovo, svarbūs ir diplomatiniai ryšiai, todėl Korėjos delegatus pakvietė apsvarstyti galimybę atidaryti ambasadą Vilniuje. Lietuva yra numačiusi savo ambasadą Seule atidaryti netolimoje ateityje.“

Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė BNS sakė, kad ministerija šiuo metu tik „vertina galimybes“ steigti ambasadą Pietų Korėjoje.

Seimo pirmininko atstovė spaudai Karolina Frolovienė BNS teigė, kad klaida įsivėlė verčiant pareigūnų V. Pranckiečiui parengtą susitikimui su M. Hee-sangu skirtą medžiagą.

Anot R. Jakilaitienės, Lietuva šią savaitę atidarys ambasadą Kroatijoje, šiuo metu vykdo atstovybės atidarymo procesą Jungtiniuose Arabų Emyratuose, o kitais metais planuoja steigti ambasadą Australijoje.

Su Pietų Korėjos parlamento vadovu susitiko ir prezidentė Dalia Grybauskaitė bei premjeras Saulius Skvernelis.

Prezidentė pakvietė Pietų Korėją investuoti į aukštųjų technologijų ir gamybos sektorius Lietuvoje.

„Inovacijos, ICT, „Fintech“, biotechnologijos ir elektronika yra būtent tos sritys, kurios atveria itin plačių galimybių abiejų šalių verslui“, – teigiama pranešime.

Anot šalies vadovės, dvišalę prekybą sustiprintų Lietuvos lazerių, informacinių technologijų bei maisto produktų eksportas.

Per susitikimą taip pat aptarta saugumo padėtis Korėjos pusiasalyje, D. Grybauskaitė pareiškė paramą taikos ir Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo procesams.

Lietuva palaiko papildomą trijų Baltijos valstybių ir Korėjos Respublikos (3+1) konsultacijų formatą ir bendro ekonominio komiteto steigimą.

Vilnius taip pat siekia galiausiai baigti tartis dėl dvišalio bendradarbiavimo kultūros, meno, švietimo, mokslo, jaunimo reikalų ir sporto srityse bei dėl darbo ir atostogų programos jaunimui.

Pietų Korėja yra ketvirta pagal dydį Lietuvos prekybos partnerė Azijoje, šiemet Lietuvos universitetuose studijavo šimtas šalies studentų, pernai Lietuvoje lankėsi 9 tūkst. Pietų Korėjos turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gal ką žurnaliūgos praklausė, gal Pranckutis apie Pchenjaną kalbėjo?..

juk

juk portretas
tai uzsienio r .k. reikalas o jam rupintis savo /kolchozu/ kuris daznai nesuvaldomas.......

))))

))))  portretas
Dar kartą įsitikinau , seimo pirmininkas Pranckietis - ne savo vietoje ) Na labai prastai susivokia dabar ir tarptautinėje situacijoje ))) Skaičiau kaip ponas gyrėsi, kad situacijoje dėl jo ,, nepasiruošęs atsistatydinti ,, iš seimo pirmininko posto , sulaukė palaikymo net iš Amerikos . Priminkite kokioje Amerikos apygardoje seimo rinkimus Pranckietis kaip ,,, valstietis ,, laimėjo ? ))) Liūdna ..susireikšminimas ar nesusivokimas ? Atsistatydinkite , nes toliau kaip ir nėra kur )))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių