URM: kelia nerimą padėtis Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija (URM) ketvirtadienį pareiškė, kad jai kelia nerimą pastarosiomis savaitėmis susiklosčiusi padėtis Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje.

„Esame susirūpinę dėl pranešimų apie tarp abiejų šalių ginkluotųjų pajėgų atstovų vykusius susidūrimus, sukėlusius pavojų tiek karių, tiek civilių gyvybėms“, – teigiama ministerijos pareiškime.

Abi pusės kviečiamos deeskaluoti situaciją, atitraukti karius.

URM teigimu, susitarimas dėl valstybių sienų delimitavimo ir demarkavimo gali būti pasiektas tik taikiu keliu prie derybų stalo, o ne telkiant karius pasienyje.

„Toliau atidžiai stebime situaciją ir manome, kad žingsniai link deeskalacijos prisidėtų prie Armėnijos ir Azerbaidžano pasitikėjimo stiprinimo bei konflikto sprendimo“, – tvirtina URM.

Ilgai rusenęs konfliktas dėl armėnų separatistų kontroliuojamo Kalnų Karabacho anklavo, atsiskyrusio nuo Azerbaidžano, pernai rugsėjo pabaigoje vėl įsižiebė. Per šešias savaites trukusias kautynes žuvo apie 6 tūkst. karių.

Tarpininkaujant Rusijai buvo sudarytos paliaubos, bet Armėnija turėjo perduoti Azerbaidžanui dalį teritorijų, kurias ji kontroliavo dešimtmečius.

Ugnies nutraukimo režimo, prižiūrimo Rusijos taikdarių, buvo daugiausiai laikomasi, bet įtampa išliko, o prie sienos įvyko keletas incidentų.

Antradienį per susišaudymą su Azerbaidžano pajėgomis prie abiejų šalių sienos žuvo vienas Armėnijos karys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Geriau rupinkites Belarusijos Lietuvos pasieniu ,migrantai kontrabanda juda laisvai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių