Iš Ukrainos parlamento pirmininko – sveikinimai A. Kubiliui

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Andrijus Parubijus pasidžiaugė Europos Parlamento (EP) rinkimų rezultatais ir pabrėžė, kad juose laimėjo Ukrainą konflikte su Rusija remiančios jėgos.

„Sekmadienį vyko Europos Parlamento rinkimai ir, nepaisant pesimistinių prognozių, juose laimėjo už vieningą Europą ir paramą Ukrainai konflikte su Rusija pasisakančios politinės jėgos. Sveikiname mūsų sąjungininkus Europos“, - Aukščiausiosios Rados posėdyje kalbėjo A. Parubijus.

Rados pirmininkas taip pat netikėtai pareiškė norintis atskirai su pergale EP rinkimuose pasveikinti Tėvynės sąjungą–Lietuvos krikščionis demokratus ir Andrių Kubilių, kuris, pasak A. Parubijaus, daug padėjo Ukrainai.

„Priminsiu, kad ponas Kubilius yra naujojo Europos plano Ukrainai autorius, didžiulės finansinės paramos programos mūsų šaliai“, - Ukrainos parlamento posėdyje sakė A. Parubijus.

Priminsiu, kad ponas Kubilius yra naujojo Europos plano Ukrainai autorius, didžiulės finansinės paramos programos mūsų šaliai.

Preliminariais pirmadienio rytą atnaujintais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Europos Parlamento rinkimus laimėjo Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD), gavę tris mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), o treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) - abi partijos gavo po du mandatus. Suskaičiuoti balsai iš visų 1972 apylinkių.

Į Europos Parlamentą dirbti vyks konservatoriai Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ukrainos KUBILIUS pasveikino Lietuvos KUBILIU bratani:-)

Kaunietei iš Kaimo

Kaunietei  iš Kaimo portretas
Vos tik jis metė gerti, ji iškart atkreipė dėmesį į kitus jo trūkumus.

Vytas

Vytas portretas
Žvilgsnis kaip katino kuris prisss i miltus)))
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių