Transatlantinės bendruomenės saugumo iššūkiai bus aptarti „Sniego susitikime“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Trakų rajone prasidės Užsienio reikalų ministerijos organizuojamas Lietuvos ir užsienio saugumo politikos ekspertų „Sniego susitikimas“ (angl. Snow Meeting).

Jau tryliktąjį kartą organizuojamame susitikime tradiciškai bus aptariami transatlantinės bendruomenės saugumo iššūkiai ir atsakas į juos.

Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai pažymima, kad šiais metais dėmesys bus skiriamas transatlantinio ryšio stiprinimui, Rusijos ir Kinijos vaidmeniui dabartiniame geopolitiniame kontekste, diskutuojama apie NATO tikslus stiprinant euroatlantinį saugumą.

„Sniego susitikime“ dalyvaus Latvijos vicepremjeras ir gynybos ministras Artis Pabrikas, Lenkijos, Slovakijos užsienio reikalų ministrai Jacekas Czaputowiczius ir Miroslavas Lajčákas, JAV valstybės ir gynybos sekretorių asistentai Philipas Reekeris ir Victorino Mercado, daugiau nei 100 aukšto rango diplomatų, patarėjų, parlamentarų, analitinių ir tyrimo centrų tarptautinės ir saugumo politikos ekspertų iš maždaug 15 šalių, NATO ir ES institucijų. Renginį atidarys Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Sniego susitikimas“ organizuojamas kasmet sausio mėnesį nuo 2008 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių