Teismas atsisakė priimti LLRA-KŠS skundą dėl rinkimų rezultatų panaikinimo

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atsisakė priimti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) skundą, kuriuo prašyta panaikinti rinkimų rezultatus Panerių-Grigiškių apygardoje.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pažymėjo, kad nagrinėja skundus tik dėl tokių Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimų, kurie yra priimti iki balsavimo pabaigos, o rinkimų rezultatai skundžiami kita tvarka.

Anot teismo, Seimo rinkimų įstatymas nustato skirtingą VRK sprendimų, priimtų iki ir po balsavimo pabaigos apskundimo tvarką – sprendimus dėl rinkimų rezultatų kandidatai skundžia ne LVAT, o Seimui ar prezidentui, kurie kreipiasi į Konstitucinį Teismą su paklausimu dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo.

„Įvertinus šias teisės normas darytina išvada, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nagrinėja skundus tik dėl tokių VRK Seimo rinkimų metu priimtų sprendimų, kurie yra priimti iki balsavimo pabaigos“, – sakoma nutartyje.

LLRA-KŠS atstovė Renata Cytacka per pirmąjį Seimo rinkimų turą šioje apygardoje liko trečia, o į antrąjį turą išėjo konservatorė Agnė Bilotaitė ir Laisvės partijos atstovė Rita Balčiūnienė.

LLRA-KŠS prašė rinkimų apygardos rezultatus pripažinti negaliojančiais dėl apygardoje nustatytų pažeidimų.

Vyriausioji rinkimų komisija sekmadienį perskaičiavo šios apygardos balsus ir nustatė, kad vienoje iš apylinkių maždaug dešimtadalis visų balsų buvo neįskaičiuoti ar įskaičiuoti netinkamai.

Dėl netinkamo darbo užtikrinant faktiškai teisingus rinkimų protokolus VRK atleido šios apygardos rinkimų komisijos pirmininką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šventa tiesa

Šventa tiesa portretas
Štaip ateina į valdžią prasmirdę konservai , tik apgaulės keliu

ei!!

ei!! portretas
ei jus , nedamusti [psekrev]] pusgalviai ,,esu taip pat is tu knysliu --pshe,pshe,,bet myliu savo tevyne Lietuva[[[ir jau nebenoriu jokiu {www} raidziu Lietuvos abeceleje }]]];;man geda del tu Lietuvoje GYVUOJANCIU individu,,,kurie negerbia ZEME po savo kojomis,,ir piktybiskai MAUROJA niekindami jiems suteiktas bendras teises I moksla ir teisinguma ir pilietine {visuomenes}bendryste.. Apsidairykite,,isplaukite burnas ir prakalbekite atvere duris dabar jau ir jusu-musu TEVYNES UNIKALIA KALBA,,[[[tarpusavyje galime kalbeti betkaip ,kad ir kojotu prokalbe;;]]] asilai shovinistu bendrijos

juk

juk portretas
aiskiai matome kad teismas itakojamas u spec t tuo paciu vsd gauna nurodymus /europonu/ io musu .konstitucija/ kaip briusprostitucija;;
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių