Teisėjai pasipriešino prezidentui: kandidatas į Apeliacinį teismą – netinkamas

Teisėjų taryba atmetė prezidento Gitano Nausėdos pasiūlytą kandidatą į Lietuvos apeliacinį teismą Ernestą Spruogį.

Teisėjų tarybos ir Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Algimantas Valantinas sako, kad teisėjas nesulaukė paramos, nes neturi patirties nagrinėti baudžiamąsias bylas.

E. Spruogis šiuo metu dirba Vilniaus apygardos administraciniame teisme.

„Jis neturi jokios patirties nagrinėti baudžiamąsias bylas – yra pasirinkęs administracinių bylų teiseną, mokslinio darbo tematika taip pat nesusijusi nei su baudžiamąja teise, nei su baudžiamuoju procesu“, – BNS antradienį sakė A. Valantinas.

„Apeliaciniame teisme nebūtų kada mokytis – reikia sėsti ir nagrinėti bylas“, – pridūrė A. Valantinas.

Gavęs tokią Teisėjų tarybos išvadą, prezidentas G. Nausėda E. Spruogio neskirs į Apeliacinio teismo teisėjo pareigas, BNS informavo prezidento komunikacijos grupė.

Apeliaciniame teisme nebūtų kada mokytis – reikia sėsti ir nagrinėti bylas.

„Doc. dr. Ernestas Spruogis buvo siūlomas į Apeliacinio teismo teisėjo pareigas, Pretendentų į teisėjus atrankos komisijai pripažinus, kad jis yra vienas tinkamiausių pretendentų. Teisėjų tarybos sprendimą nepritarti kandidatūrai turėtų komentuoti Teisėjų tarybos pirmininkas. Prezidentas neskirs E. Spruogio į Apeliacinio teismo teisėjo pareigas“, – rašoma BNS atsiųstame komentare.

Gegužę vykusiame pretendentų į teisėjus atrankos komisijos posėdyje už E. Spruogio kandidatūrą pasisakė keturi komisijos nariai, du buvo prieš.

Pagal įstatymus, prieš skirdamas Apeliacinio teismo teisėjus prezidentas turi gauti Teisėjų tarybos patarimą ir Seimo pritarimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BBD

BBD portretas
tai avinų aptvare prezidentas bybio vertas, jei Valantinas vadovauja ....filų klanui. Karalius mirė- tegyvuoja karalius.

valantinas susirupino ir stengiasi y

valantinas  susirupino ir  stengiasi  y   portretas
auksciausiojo teismo teisejus pasodint sava teiseja, nes gryzta y lietuva Venskiene , o ten galai gali pradet lyst........

Kl

Kl portretas
Reiškia buvo geras kandidatas jei atmetė
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių