T. V. Raskevičius įsiprašė į Prezidentūrą: tarsis dėl partnerystės įteisinimo

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius su prezidento Gitano Nausėdos patarėjais aptars Partnerystės įstatymą.

Prezidento patarėjas Povilas Mačiulis BNS teigė, kad T. V. Raskevičiaus iniciatyva rengiamame susitikime ketinama aptarti „įvairių visuomenės grupių problemas ir teisių klausimus, tarp jų – ir partnerystės įteisinimą“.

Pasak jo, prezidentas ne kartą pabrėžė, kad partnerystės klausimas „privalo būti išspręstas ir tikisi, kad ir visuomenė, ir Seimas ras tinkamą ir priimtiną būdą“.

„Tam reikalingas ne susipriešinimas, o diskusija. Girdime visas nuomones, esame atviri ir pasiruošę telkti ieškant sutarimo“, – teigia prezidento patarėjas.

Kadangi yra daug komentarų, diskusijų viešojoje erdvėje, būtų labai svarbu žinoti ir Prezidentūros komandos nuomonę, poziciją.

Laisvės partijos atstovas T. V. Raskevičius BNS sakė sieksiantis suderinti Seimo atmestą ir toliau tobulinamą projektą „su visomis suinteresuotomis pusėmis“, įskaitant Prezidentūrą.

„Kadangi yra daug komentarų, diskusijų viešojoje erdvėje, būtų labai svarbu žinoti ir Prezidentūros komandos nuomonę, poziciją, su tam tikromis galimybėmis į tam tikrus išsakomus aspektus atsižvelgti“, – sakė parlamentaras.

Seimas pavasarį atmetė įstatymą, kuriuo būtų įvesta lyčiai neutrali partnerystė. Iniciatoriai žada grąžintą tobulinti įstatymą vėl teikti rudenį.

Partnerystės įstatymo projektu siūlyta įteisinti tiek vyro ir moters, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę, ją apibrėžiant kaip oficialiai registruotą dviejų asmenų bendro gyvenimo faktą, siekiant sukurti, plėtoti, apsaugoti partnerių santykius.

Prezidentas pastaruoju metu sulaukė liberaliųjų politinių jėgų, visuomenininkų kritikos dėl pozicijos LGBTQ bendruomenės atžvilgiu – sprendimo nepalaikyti keliolikos ES laiško kritikuojant Vengriją dėl LGBTQ bendruomenei nepalankaus įstatymo, dėl kreipimosi į Šeimų maršo dalyvius, jo patarėjo P. Mačiulio padėkos iniciatyvos organizatoriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

del partnerystses tarkis su Nauseda

del partnerystses tarkis su Nauseda portretas
jis megsta .. tik uzsislaptines 75 metams ,...bet inkognito ...labai megsta.

Tomas

Tomas  portretas
Reikia leituvai į teisinti seksualinių mažumų priverstinį psichologinį gydymą nes jei yra pavojingi visai visuomenei skaldo lietuvos žmones kele grėsmę Lietuvos ateičiai

Svajūnas

Svajūnas  portretas
Iš vis gėlių ir lesbeites reikia priverstinai gydyti nes jei yra psichologinai ligoniai psichologinai išsigimilai pavojingi visominai
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių