Socialdemokratai atgaus dalį atimtos dotacijos – 104 tūkst. eurų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį priėmė sprendimą skirti socialdemokratams dalį dotacijos, kurią buvo atėmusi dėl šiurkščių finansavimo įstatymo pažeidimų.

VRK sprendimu dėl šiurkščių kampanijos finansavimo pažeidimų socialdemokratai pernai prarado 504 tūkst. eurų dotaciją, tačiau Lietuvos administracinis teismas nurodė 104 tūkst. eurų grąžinti.

Teismo nurodymu grąžinusi socialdemokratams dalį dotacijos, VRK taip pat kreipėsi į Finansų ministeriją, kad ši numatytų lėšų teismo sprendimui įgyvendinti.

Kaip pažymėjo VRK vadovė Laura Matjošaitytė, komisija to negali padaryti nei iš šiemetinių asignavimų partijoms, nei iš kitų lėšų, nes dotacijoms skiriamos lėšos yra tikslinės.

Socialdemokratų partijos atstovas Justas Pankauskas komisijos posėdyje tikėjosi, kad teismo sprendimas bus vykdomas nedelsiant, nes partija jau suplanavo, kaip naudos grąžinamus pinigus.

„Manome, kad teismo sprendimas turi būti vykdomas nedelsiant, po jo priėmimo. Šią sumą tikimės gauti nedelsiant, nes jei ji nebus pervedama, bus ribojama mūsų teisė vykdyti kampaniją, kaip mes ją suplanavome po teismo sprendimo“, – sakė J. Pankauskas.

Lietuvos socialdemokratų partija teismui apskundė VRK pernai rudenį priimtą sprendimą neskirti jai 504 tūkst. eurų dotacijos, LVAT skundą tenkino iš dalies.

Teismas konstatavo, kad VRK nepagrįstai kaip šiurkštų įvertino vieną iš padarytų pažeidimų, todėl į biudžetą grąžintina dotacija sudaro 400 tūkst., o ne visi 504 tūkst. eurų. Teismo teigimu, todėl „yra pagrindas sumažinti sprendimu dėl dotacijos pareiškėjui skirtą sankciją iki 400 tūkst. eurų“.

VRK buvo konstatavusi, kad pervedus Socialdemokratų partijos lėšas kandidatams, kad išlaidos būtų apmokėtos iš jų sąskaitų ir galimai perrašius sutartis su tiekėjais, atlikta veikla, neleidusi nustatyti tikrųjų kampanijos išlaidų.

VRK sprendimą šiurkščiais pripažinti pažeidimus dėl viršyto rinkimų išlaidų limito, nedeklaruotų dalies išlaidų teismas įvertino kaip pagrįstą.

VRK pernai lapkritį LSDP pripažino pažeidus Politinių kampanijų finansavimo įstatymą ir nusprendė neskirti šiai partijai 504 tūkst. eurų dotacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
apsivogęs Paluckis , galės toliau švarinti socdemų pinigų krepšelį savireklamai ,bet apgauti bus tik Brazausko senyvas elektoratas iš periferijų ,,,,,sėmės išlaidauti ,

Visi

Visi portretas
Visi jie ten siurbėlės,man atrodo kad jie turėtų visas savo išlaidas apmokėti iš partijos narių mokesčių,-kuo patrauklesnė partija tuo daugiau narių,tuo didesnis partijos biudžetas,tuo gali sau leisti didesnes išlaidas.O tai dabar pristeigė visokių partijėlių,atskalūnų,komitetų,-trys lietuviai penkios partijos ir visiems duok pinigų.Tai vot ir kyla klausimas-KAM MUMS TIEK DAUG SIURBĖLIŲ? kurios siurbia mūsų visų pinigus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių