Siūlo įtvirtinti, kad į aukštesnes pareigas perkeltam dėstytojui nemažėtų alga

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos atstovė Laima Nagienė siūlo nustatyti, kad į aukštesnes pareigas perkeltam dėstytojui nemažėtų alga.

Parlamentarė įregistravo Mokslo ir studijų įstatymo pataisą, kad dėstytojui ar mokslo darbuotojui, toje pačioje mokslo ir studijų institucijoje pretenduojančiam į aukštesnes pareigas, negali būti mokamas mažesnis negu žemesnėse pareigose gautas atlyginimas.

Parlamentarė sako, kad dabar kartais susiklosto ydinga situacija, kai dėl persidengiančių koeficientų į aukštesnes pareigas toje pačioje įstaigoje pretenduojantis dėstytojas ar mokslo darbuotojas gali gauti mažesnį atlyginimą nei iki tol.

„Tokia situacija iškreipia dėstytojų ir mokslo darbuotojų karjeros galimybes ir ne tik veikia demotyvuojančiai, bet galimai yra diskriminacinė asmenų, atitinkančių aukštesnius kvalifikacinius reikalavimus atžvilgiu, neatitinka protingumo, proporcingumo ir lygiateisiškumo principų“, – aiškinamajame rašte teigė L. Nagienė.

Ji siūlo, kad pataisos įsigaliotų nuo sausio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Destytojai

Destytojai portretas
Pavydas? Doktorantas negauna daugiau, tik jums taip atrodo. Jis gauna stipendija+algą už darbus, kuri tikrai nedidesnė nei destytojo. + publikaciju kepimas irgi ant doktoranto pečių prirašant destytojus.

Destytoja

Destytoja portretas
Pagaliau protinga pataisa.. nes dabar kartais studentas (doktorantas) gauna daugiau nei lektorius
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių