Seimo vadovė minint Tilžės aktą: mes galime susitelkti ir siekti bendro tikslo

Lapkričio 30-ąją Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kviečia minėti Mažosios Lietuvos prisijungimo prie Didžiosios Lietuvos akto dieną.

„Prieš daugiau nei šimtmetį dvidešimt keturi lietuvininkai, pasirašydami vadinamąjį Tilžės aktą, paskelbė Mažosios Lietuvos „prisiglaudimą prie savo tautos kamieno“ – Didžiosios Lietuvos. Ką tik paskelbusios nepriklausomybę ir bandančios įsitvirtinti pasaulio žemėlapyje.

Kai kurie mano, kad šį aktą gaubia per daug mįslių, kad jas būtų galima įminti ir įvertinti, kiek istoriškai reikšmingas dokumentas. Juolab iki šiol nerastas originalas. Bet juk ir Lietuvos nepriklausomybės akto originalą radome ne iš karto. Tačiau palikime tai nagrinėti istorikams.

Kad ir kaip nutiko, Tilžės aktas tapo atrama 1923 metų sukilimui, praktiškai įgyvendinusiam Klaipėdos krašto prijungimą prie Lietuvos. Tai – dar vienas įrodymas, kad mes galime susitelkti ir siekti bendro tikslo. Susitelkti patraukus asmenines ambicijas, galvojant apie bendrą perspektyvą. Visos šalies, bet kartu ir kiekvieno žmogaus joje“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vien

vien portretas
tik /politlahudros/ su lgbt pridurkais;;;

Apie tą moterį

Apie tą moterį portretas
gali tik koncervai su liberastais ir laisvūnais telktis. Protingiems ne vieta su tokiais.

Tai

Tai  portretas
Tai kad jau prisivienijote ir daugiau pagal statistika su jumis niekas nenori vienytis
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių