Seimo vadovė ir prezidentas tikisi, kad rinkiminis laikas nesutrukdys priimti sprendimų

Artėjant spalį vyksiantiems Seimo rinkimams, prezidentas Gitanas Nausėda ir parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikisi, kad rinkiminis laikotarpis nesutrukdys priimti svarbių sprendimų rudens sesijoje.

 

„Sesija jau yra šiek tiek specifinė, tokia smarkiai paveikta artėjančių rinkimų nuotaikų, tai labai norėtųsi palinkėti, kad tos priešrinkiminės nuotaikos apskritai nepradėtų dominuoti ir tam tikra retorika, neretai populistinė, neužgožtų realių darbų“, – penktadienį po susitikimo su Seimo valdyba sakė šalies vadovas.

„Turiu tris norus, galbūt palinkėjimus. Pirmiausia, kad Seimo nariams užtektų savitvardos suvaldyti dosnumo impulsus šiuo rinkiminiu periodu, kad bendradarbiavimas tarp visų valdžios šakų būtų konstruktyvus šiuo įtemptu laiku“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo vadovė teigė besitikinti „gero pagrindo“ 2025 metų biudžetui.

„Kad būtų jis pateiktas, apsvarstytas“, – sakė ji.

Tarp kitų V. Čmilytės-Nielsen paminėtų darbų – pensijų kaupimo antrojoje pakopoje svarstymas, sprendimai, susiję su vokiečių brigados priėmimu, taip pat azartinių lošimų apribojimai.

Tuo metu G. Nausėda išskyrė saugumo ir socialinės politikos temas.

„Aš pasisakyčiau už ambicingą programą gynybos išlaidoms, nes aš laikau, kad gynybos išlaidų terminą reikėtų pakeisti į gynybos investicijų terminą“, – teigė šalies vadovas.

„Ypatingai turint omenyje, kad ir gynybos pramonės plėtra Lietuvoje įgyja vis didesnį pagreitį“, – pridūrė jis.

Prezidentas kalbėjo besitikintis, jog Lietuvoje pensijų augimo tęstinumas bus išsaugotas.

„Norėtųsi, kad pensijų prasme pasistiebtume į priekį, viršų ir priartėtume prie civilizuotų valstybių lygio“, – sakė šalies vadovas.

Svarstant Tautinių mažumų įstatymo projektą G. Nausėda linkėjo ypatingo jautrumo.

„Tautiniai santykiai yra ta pati nacionalinio saugumo sudėtinė dalis ir geras sugyvenimas tarp tautų, pasitikėjimas vienos tautos kita, kurios nuo seno jau gyvena čia, Lietuvoje, yra mūsų valstybės stiprybės šaltinis“, – sakė jis.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną ir truks iki gruodžio 23 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių