Seimo pirmininkas ir krašto apsaugos ministras lankysis Estijoje

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis trečiadienį vyks į Estiją, kur dalyvaus Baltijos gynybos koledžo 20-mečio renginiuose.

Šiuose renginiuose taip pat dalyvaus Estijos ir Latvijos prezidentai Kersti Kaljulaid bei Raimundas Vėjuonis, pranešė Seimas.

1999 metais Tartu įsteigtas Baltijos gynybos koledžas – bendra Baltijos šalių aukštoji karo mokykla, rengianti Estijos, Latvijos, Lietuvos ir kitų valstybių štabų karininkus ir civilius.

Koledže studijuoja Baltijos šalių karininkai, taip pat karininkai iš Vakarų ir Vidurio Europos, Šiaurės Amerikos ir kitų šalių.

Numatyta, kad Seimo pirmininkas dar dalyvaus vėliavos, skirtos Tartu miestui ir simbolizuojančios ilgą kelionę, inauguracijos iškilmėse.

R. Karoblis taip pat dalyvaus Baltijos šalių gynybos ministrų komiteto susitikime Tartu. Su Estijos gynybos ministru Juriu Luiku ir Latvijos gynybos ministru Arčiu Pabriksu jis aptars Europos Sąjungos iniciatyvas gynybos srityje, derins bendras Baltijos šalių pozicijas euroatlantinėje darbotvarkėje.

Anot Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, per susitikimą daug dėmesio planuojama skirti diskusijoms apie bendrus trišalius Baltijos šalių projektus, kuriant bendrą regioninį jūrinio paveikslo stebėjimo pajėgumą, specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimo ir keitimosi informacija platformą. Ministrai taip pat aptars oro gynybos klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių