Etikos sargai priėmė sprendimą dėl J. Džiugelio

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nutarė, kad už konsultacijas Mindaugui Ardišauskui mokėjęs parlamentaras Justas Džiugelis laikėsi parlamentinių lėšų panaudojimo paskirties. Visgi konstatuota, kad ne visais atvejais parlamentaro ataskaitose pateikti duomenys buvo teisingi.

„J. Džiugelis (...) laikėsi Seimo narių lėšų su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms skyrimo, naudojimo ir atsiskaitymo už jas tvarkos aprašo (...) nustatytų lėšų panaudojimo paskirties“, – komisijos posėdyje išvadą pristatė liberalas Andrius Bagdonas.

Visgi, komisija konstatavo, kad J. Džiugelio pateiktose avanso ataskaitose ne visais atvejais buvo nurodyti tikslūs ir teisingi duomenys.

„Siekiant išvengti abejonių dėl Seimo nario lėšų su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms panaudojimo skaidrumo, rekomenduojame Seimo nariui Justui Džiugeliui užtikrinti, kad jo teikiamose avanso ataskaitose ir paslaugų teikėjų išrašomose sąskaitose faktūrose bei atliktų darbų priėmimo perdavimo aktuose būtų nurodyti tikslūs ir teisingi duomenys“, – rekomendavo Etikos ir procedūrų komisija.

ELTA primena, kad klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų.

Akcijos „Skaidrinam“ surinktais duomenimis, už šias paslaugas J. Džiugeliui sąskaitas išrašė M. Ardišauskas, šiuo metu vadovaujantis Atsakingo lošimų verslo asociacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ismesim po

ismesim po portretas
rinkimu

nekoncervatorius

nekoncervatorius portretas
koncervatoriu teisingumas savo partijos nariams kurie be jokios baimes vagia is musu

Anonimas

Anonimas portretas
Mindaugą Sinkevičių teisia,o kodėl Džiugelį ne? Suma tai dviguba.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių