Seimas į darbotvarkę neįtraukė „Šeimos maršą“ remiančios „darbiečių“ rezoliucijos

Į ketvirtadienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę Seimas neįtraukė Darbo partijos inicijuoto rezoliucijos projekto  „Dėl tradicinės šeimos stiprinimo“.

Seimo neįtikino Seimo narės Ievos Kačinskaitės-Urbonienės argumentai, kad  rezoliucijos projektas skamba pagarbiai, korektiškai. Už įtraukimą šio projekto į darbotvarkę balsavo 46 Seimo nariai, 44 buvo prieš,  25  parlamentarai susilaikė.

Pasak „darbiečių“, didėjant įtampai visuomenėje dėl abejonių, kokiomis vertybėmis vadovaujasi šis Seimas, šiuo projektu siekiama išreikšti palaikymą tradicinei šeimai, „Šeimos gynimo maršui 2021“ kaip taikiai pilietinei iniciatyvai ir dar kartą patvirtinti, kad Seimas dės visas pastangas tvarios šeimos politikos formavimui.

Rezoliucijos projekte raginama palaikyti „Didįjį šeimos gynimo maršą 2021“ kaip gražią ir taikią piliečių iniciatyvą, skirtą tradicinės šeimos stiprinimui.

Tautos atstovams Seime siūloma kviesti „visus Lietuvos piliečius, politines partijas, tautines, patriotines, visuomenines organizacijas, savivaldybes, kaimo bendruomenes bei visus geros valios žmones susivienyti bendram tikslui ir kartu, savo pavyzdžiu rodyti, kad stipri šeima yra stiprios valstybės pagrindas“.

Taip pat Seimas raginamas formuoti tokią valstybės politiką, kuri visapusiškai stiprintų tradicinės šeimos pamatus, o kartu gintų išsiskyrusių porų, vienišų tėvų, globojamų, įvaikintų vaikų, augančių ne su savo biologiniais tėvais.

ELTA primena, kad iš antradienio Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkės buvo išbrauktas   Seimo nario Petro Gražulio inicijuotas rezoliucijos projektas dėl „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ievutė

Ievutė portretas
galėtų ne tik FB nuoga pozuot. Labai gražu būtų ir seimo foje. Būtų tinkamas efektas reklamuojant Laisvės partijos nuostatas ir esmę
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių