Seimas atmetė siūlymą dėl pedagogų rengimo Klaipėdos universitete

Seimas nepritarė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nario Eugenijaus Jovaišos siūlymui suteikti galimybę Klaipėdos universitete rengti ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo pedagogus.

Už tai ketvirtadienį balsavo 24  parlamentarai, prieš buvo 35, susilaikė irgi 35 Seimo nariai. Parlamentarai nesutiko su tuo, kad  projektas būtų tobulinamas ir jį nutarė atmesti.

Jei Seimas būtų pritaręs, švietimo ir ugdymo moksliniai tyrimai, ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo pedagogų rengimas būtų sutelkiami ne tik klasikiniuose universitetuose bei Šiaulių universitetiniame mokslo centre, bet ir Klaipėdos universitete.

„Šio projekto tikslas – sustiprinti pedagogų rengimo kokybę bei suteikti galimybę ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo pedagogus rengti ir Klaipėdos universitete. Klaipėdos universitetas turi ilgametes pedagogų rengimo tradicijas ir yra sutelkęs kompetentingą ir kvalifikuotą edukologijos mokslininkų ir pedagogų kolektyvą“, – sakė E. Jovaiša, komentuodamas jo parengtą Seimo 2017 m. priimto nutarimo „Dėl valstybinių universitetų tinklo optimizavimo plano patvirtinimo“ pakeitimą.

Pasak projekto autoriaus, Seimo 2017 m. birželio 29 d. nutarimu patvirtintas valstybinių universitetų tinklo optimizavimo planas numato pedagogų rengimo sutelkimą Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose, tačiau per kelerius metus pasikeitus situacijai, atsirado poreikis pedagogus rengti ir Vakarų Lietuvoje.

Šiuo metu galiojančiu nutarimu, kaip pedagogų rengimo centrai yra išskiriami tik Vilnius ir Kaunas. Klaipėdos universitetas nėra išskirtas kaip pedagogų rengimo centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Manau, kad reikėjo mažiau girtis, kad jau viskas sutarta, kad liko vien formalumai, galimai tai užgavo seimo narių ambicijas, štai ir rezultatai. Apie pedagogų rengimą KU buvo daugiau tarškalų, o ne rimto darbo. Nebuvo jokios lobistinės veiklos, reikėjo rimtai ir labai rimtai dirbti, vien nuvažiavimas į Vilnių rezultato neduoda. Siekiant tokio tikslo rektorius mažiausiai mėnesį turėjo gyventi Vilniuje. Balsavimo rezultatai rodo, kad rimto darbo su seimo nariais nebuvo.

Petriukas

Petriukas portretas
Įdomu, o ką veikia KU rektorius, prorektoriai, ar visa veikla apsiriboja tik pastatų išpardavinėjimu?

Ėjęs pro šalį

Ėjęs pro šalį portretas
Net ne KU ar Seimo nariai turi pasirūpinti šiuo reikalu, bet savivaldybės, kurioms tai pirmiausiai aktualu. Jeigu jos tyli, vadinasi mokytojai stovi eilėje įsidarbinti...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių