S. Skvernelis nesiveržia į opozicijos lyderius: tai bendras sprendimas

Šešėlinėje „valstiečių“ Vyriausybėje dalyvauti atsisakęs ekspremjeras Saulius Skvernelis neslepia, kad sutelkti opoziciją ir rasti sutarimą dėl bendro opozicijos lyderio kol kas didelių prošvaisčių nenusimato.

„Šiandien atvirai sakau, didelių prošvaisčių aš tikrai nematau“,– „Žinių radijui“ trečiadienį teigė S. Skvernelis.

Pasak politiko, kyla klausimų ir dėl galimybės opozicijos lyderį paskelbti vien tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijai.

Jei „valstiečiams“ pavyktų surasti 2 papildomus narius frakcijai ir turėti turi daugiau kaip pusę Seimo mažumai priklausančių narių, parlamento statutas leistų šios frakcijos seniūną skelbti opozicijos lyderiu. Tokiu atveju, tikina S. Skvernelis, jis nebandytų LVŽS frakcijos seniūno poste pakeisti Aušrinės Norkienės.

„Tai yra pačios frakcijos apsisprendimas. Matyt, su frakcijos kolegomis spręstume, kaip yra geriausia. Aušrinė yra frakcijos seniūnė. Ji gerai tvarkosi. Aišku, ar norėtų būti opozicijos lydere, nuo jos priklauso. Manau, kad mes kalbėtumėmės. Aš nemanau, kad opozicijos lyderis būtinai turi būti Skvernelis – tai yra bendras sprendimas“, – sakė ekspremjeras.

Aš nemanau, kad opozicijos lyderis būtinai turi būti Skvernelis – tai yra bendras sprendimas.

Kita vertus, pažymėjo jis, ne itin realu, kad apskritai šis scenarijus, kai du papildomus narius prisitraukusi LVŽS frakcija savarankiškai išsikeltų opozicijos lyderį, išsipildytų.

„Aš nemanau, kad tai yra labai realu. Tų dviejų narių tiesiog šiandien nėra. Sunku įsivaizduoti, iš kur jie atsiradę galėtų papildyti frakciją. Bet jei taip būtų – tai vienas iš variantų. Bet iš esmės tai ir opozicijos veikimo nelabai keistų. LVŽS būtų didžiausia frakcija, jos pajėgumai pakankamai dideli, tačiau jei mes norime konkrečių tikslų, kalbant apie parlamentinę kontrolę, netikusių ministrų (jeigu tokių būtų) interpeliavimą ar klausimų jiems Seime kėlimą, tai norėtųsi kuo platesnis opozicijos palaikymo“, – pažymėjo S. Skvernelis.

Galiausiai opoziciją telkti pasišovęs ekspremjeras teigė, kad tam tikra išeitimi keliant kelioms frakcijoms atstovaujantį opozicijos lyderį galėtų būti nauja frakcija, kuri pavasario sesijos pradžioje galėtų atsirasti iš Mišriai Seimo narių grupei priklausančių parlamentarų.

„Aš kalbėjausi su Mišrios Seimo frakcijos nariais, kurie galbūt planavo ar planuotų jungtis į naują frakciją. Tikrai matau perspektyvą, matau žmones, kuriuos kai kurios idėjos sujungia (...). Aš tikiuosi, kad kovo 10 dieną galbūt bus paskelbtas ir naujos frakcijos atsiradimas“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

niekas to durniaus nei nekviečia į jokius lyderius

niekas to durniaus nei nekviečia į jokius lyderius portretas
o durnius suvartė taip tarsi jis pats ”nesiveržia”
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių