S. Skvernelis: M. Navickienės atsistatydinimas nėra šios istorijos pabaiga

Seimui atmetus opozicijos iniciatyvą vykdyti parlamentinį tyrimą dėl Monikos Navickienės aplinkos, situacijos tyrimui gali būti panaudoti kiti parlamentiniai instrumentai, sako Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis.

Taip opozicinės partijos pirmininkas penktadienį teigė Žinių radijui.

„Manau, kad bus naudojami kiti parlamentinės kontrolės instrumentai ir labai tikiuosi, kad be to lygiagrečiai bus sėkmingas ir rezultatyvus teisėsaugos institucijų darbas“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Kiekvieną dieną iš viešos ir neviešos informacijos, kurios yra gaunama Seime, rodo, kad ši problema yra didžiulė“, – teigė jis.

Visgi opozicijos atstovas konkrečiai neįvardijo, kokie parlamentinės kontrolės instrumentai gali būti panaudoti.

Pasak S. Skvernelio, nors M. Navickienė atsistatydino ir prisiėmė politinę atsakomybę, tai nėra šios istorijos pabaiga.

„Daugiau tų klausimų, ryšių, sprendimų, pirkimų įvairiausių valstybės institucijų keistų yra padaryta daug, dėl to tų atsakymų reikia, kokie ryšiai, kokios sąsajos, kokie finansavimo šaltiniai“, – sakė demokratų lyderis.

Seimas ketvirtadienį atmetė opozicijos iniciatyvą vykdyti parlamentinį tyrimą dėl atsistatydinusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės M. Navickienės aplinkos ir įtartinų ryšių.

Kiekvieną dieną iš viešos ir neviešos informacijos, kurios yra gaunama Seime, rodo, kad ši problema yra didžiulė.

Tyrimą buvo siūloma vykdyti Antikorupcijos komisijai.

Dalis opozicijos sakė, kad parlamentinis tyrimas padėtų apsispręsti, ar parlamentarei inicijuoti apkaltą.

Antikorupcijos komisijos narys konservatorius Jurgis Razma teigė, kad Seimas nėra nusišalinęs nuo finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ temos, nes Antikorupcijos komisija savo iniciatyva aiškinasi situaciją.  

Komisijai buvo siūloma aiškintis, ar buvusi ministrė, jos sutuoktinis Mindaugas Navickas arba kiti su jais ar Ievos Trinkūnaitės šeima siejami asmenys darė poveikį Informacinės visuomenės plėtros komitetui (IVPK) nustatant jo pirktų paslaugų konkurso laimėtoja įmonę „Foxpay“.

Be to, komisija turėjo nustatyti, kokiuose kituose viešuosiuose pirkimuose dalyvavo ir laimėjo „Foxpay“, su ja susijusi grupė „iSun“, kitos su I. Trinkūnaite ir Vilhelmu Germanu (buvusiu Viliumi Žideliu) susijusios įmonės bei ar jos vis dar teikia paslaugas.

Antikorupcijos komisija turėjo įvertinti ir M. Navickienės 2023 metų vasarį vykusio skrydžio į Dubajų aplinkybes, aiškintųsi sklypo šalia Vilniaus oro uosto, kur M. Navickienės sutuoktinio įmonė „Litlab“ kartu su nekilnojamojo turto vystymo kompanija „Eika“ stato verslo centrą „Rod5“, nuomos aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik

Tik portretas
Vatos gali rašyti tokius idiotiškus komentarus.

Gugis

Gugis portretas
Ar nors viena per 30 metu pasodins?

Garantija 120 procentų,kad

Garantija 120 procentų,kad portretas
po Seimo rinkimų iš tos istorijos liks šnipštas ir tada prasidės teismai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių