S. Skvernelis išvyksta vizito į Japoniją

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį išvyksta vizito į Japoniją, kur sieks sustiprinti prekybos ir verslo ryšius.

„Sieksime sudaryti sąlygas ženkliai padidinti Lietuvos eksportą į Japoniją, paskatinti Japonijos investicijas į Lietuvos ekonomiką“, – vizito išvakarėse sakė S. Skvernelis.

Vizito metu premjeras susitiks su Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe (Šindzu Abe) ir aptars dvišalius santykius.

Su Japonija taip pat numatoma pasirašyti sutartis dėl darbo atostogaujant programos jaunimui ir bendradarbiavimo mokslo bei technologijų srityje.

Premjeras dalyvaus didžiausios Japonijoje biotechnologijų parodos atidaryme.

Vizito metu bus organizuojamas Lietuvos ir Japonijos verslo forumas – pristatoma mūsų šalies ekonomika, tikimasi paskatinti Lietuvos žemė ūkio ir maisto prekių eksportą.

Ministro pirmininko vadovaujama delegacija taip pat lankysis Hirošimos mieste ir pagerbs atominio bombardavimo aukas Hirošimos memoriale. S. Skvernelis kaip garbės svečias yra pakviestas į Hirošimos universitetą, kur skaitys paskaitą.

Vizito metu didelis dėmesys bus skirtas žymaus Japonijos diplomato Čiunės Sugiharos atminimui – aplankyta mokykla, kurioje jis mokėsi, padėtas vainikas ant kapo.

Bus lankomasi Hiratsukos mieste, jis taps nuolatiniu mūsų olimpiečių pasirengimo centru olimpinėms žaidynėms.

Vilniuje ir Kaune šiemet sausio mėnesį viešėjo Japonijos premjeras Sh. Abe.

Lietuvos energetikos ministras neseniai pakvietė Japonijos korporacijas „Hitachi“ ir „Toshiba“ dalyvauti Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Neleiskite.Visai nusišnekės kai bandys japoniškai Lietuvoje kalbėti.Mes jo ir lietuviškai nesuprantame,o kai pradės japoniškai keiktis bus šakės net Verygai.

NU nu

NU nu portretas
geriau varytų į mėnulį

opa

opa portretas
Bega nuo Verygos?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių