Socialdemokratai ir „Vardan Lietuvos“ sukirto rankomis: formuos valdančiąją koaliciją

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienio naktį paskelbė sutarę formuoti valdančiąją koaliciją po įvykusių Seimo rinkimų.

„Nutarėme kartu su „Vardan Lietuvos“ partija, kuri labai sėkmingai pasirodė rinkimuose, kartu formuoti valdančiąją daugumą. Dirbti taip, kad turėtume gerus rezultatus, ir antrame ture palaikysime vienas kitą, ir dirbsim kartu“, – žurnalistams po susitikimo su S. Skverneliu socialdemokratų štabe sakė V. Blinkevičiūtė.

„Aš tikiuosi, kad tas pokytis įvyks ir tie pranašiški žodžiai, kurios pasakė Ingrida Šimonytė – jeigu nepatinka, po ketverių metų galėsit išsirinkti kitus –, panašu, kad žmonės turbūt taip ir padarė“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Paklausti, ar jau aptarė potencialią Vyriausybės sudėtį, socialdemokratų lyderė teigė, jog dar anksti „dėliotis karūnas“, nes reikia palaukti antrojo turo rezultatų.

Antrajame ture socdemai ir demokratai žada remti vienas kito kandidatus.

 

„Taip, nesidedame karūnų iš karto. Mes dar turime laimėti antrą turą. Bet kas svarbiausia – mes sutarėme, kad dirbame ir palaikome vienas kitą antruose turuose“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Taip, nesidedame karūnų iš karto. Mes dar turime laimėti antrą turą. Bet kas svarbiausia – mes sutarėme, kad dirbame ir palaikome vienas kitą antruose turuose.

Susitikti su ja turėjo atvykti ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, tačiau to dar nepadarė.

V. Blinkevičiūtė teigė negalinti pasakyti, ar R. Karbauskis šiąnakt atvyks į socialdemokratų štabą.

Tuo metu, demokratų lyderis sakė nebelauksiantis „valstiečių“ lyderio siekiant, jog šie galėtų susitikti trise.

Tuo metu paklausta dėl galimos koalicijos su „Nemuno aušra“, V. Blinkevičiūtė sakė: „Mes ieškosime geriausio sprendimo, kuris bus reikalingas Lietuvos žmonėms. Palaukim pabaigos visų rinkimų ir tada matysim, su kuo mes darome toliau koalicijas“.

Socialdemokratų pirmininkė yra ne vieną kartą sakiusi, jog sunkiai įsivaizduoja darbą koalicijoje su Remigijaus Žemaitaičio vadovaujama politine jėga.

Savo ruožtu S. Skvernelis sakė, kad dėl bendro darbo su „Nemuno aušra“ socdemai turėtų apsispręsti pirmi kaip būsimos „koalicijos ašis“.

Skambant Marijono Mikutavičiaus dainoms ir plojimams V. Blinkevičiūtė, lydima plojimų, paliko LSDP štabą po 12 val. nakties.

P. Peleckio / BNS nuotr.

„Valstiečiams“ rizikuojant nepatekti į Seimą, R. Karbauskis nesusitiks su V. Blinkevičiūte

Į Seimą rizikuojančių nepatekti „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis pirmadienio naktį nevyks susitikti su socialdemokratų lydere V. Blinkevičiūte.

Pastaroji kiek anksčiau teigė norinti susitikti su Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininku S. Skverneliu ir „valstiečių“ vedliu.

„Ne, (nevyks – BNS). Pasveikino pirmininkę telefonu ir palinkėjo didžiausios sėkmės antrame ture“, – BNS sakė „valstiečių“ atstovė Dalia Vencevičienė.

R. Karbauskis kiek anksčiau taip pat pažadėjo trauktis iš partijos pirmininko pareigų, jei jo vadovaujama politinė jėga neįveiks šio rinkimų barjero.

S. Skvernelio neįtikino R. Karbauskio pažadai atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų: neduočiau nė surūdijusio skatiko

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderio S. Skvernelio neįtikino LVŽS lyderio R. Karbauskio pareiškimai, kad šis prisiimtų atsakomybę, jei rinkimuose neperkoptų 7 proc. kartelės. Pasak ekspremjero, buvęs bendražygis R. Karbauskis partijos pirmininko pozicijos laikysis įsikibęs.

„Žinant, kad tai yra politikas, kuris „niekada nemeluoja“, kaip jis pats sako, tikrai neduočiau nė surūdijusio skatiko, kad taip ir įvyktų“, – LRT televizijai teigė S. Skvernelis.

 

Kaip skelbta anksčiau, R. Karbauskis tikino prisiimsiantis atsakomybę, jei „valstiečiai“ neperkoptų 7 proc. kartelės.

„Manau, kad bet kokiu atveju turiu pats suprasti, kad tai pirmiausia mano klaidos. Ir jeigu rinkėjų valia bus tokia, kad mes neįveiksime 7 proc. barjero, tai reiškia, kad man pačiam reikia priimti sprendimą. Jau dabar galiu pasakyti, kad turėsiu pasitraukti“, – LRT televizijai rinkimų naktį teigė R. Karbauskis.

„Nekalbu, ar liksiu partijoje, ar ne, aš kalbu tik apie pirmininko pakeitimą“, – sakė „valstiečių“ lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
Per anksti sudarinėjate koalicijas. Dar nežinia ką parodys antras turas...

> Laimejimas

> Laimejimas portretas
čia tik tau, komuniaga

Laimėjimas

Laimėjimas portretas
Svarbu, kad bus "išfutbolinti" konservatoriai - dar svarbiau, kad išvis "išfutbolinti "pyd..- laisviečiai
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių