„Nemuno aušra“: neblaivi vairavusi G. Markovičienė šalinama iš partijos sąrašo į Seimo rinkimus

Kaune neblaivi avariją sukėlusi Gitana Markovičienė bus šalinama iš „Nemuno aušros“ kandidatų į Seimo rinkimus sąrašo.

„Paaiškėjus, kad G. Markovičienė vairavo neblaivi, partija „Nemuno aušra“ šiandien ją pašalino iš partijos narių bei Seimo rinkimų. Tai yra, G. Markovičienė su „Nemuno aušra“ nekandidatuos nei daugiamandatėje, nei vienmandatėje rinkimų apygardoje“, – teigiama „Nemuno aušros“ pranešime spaudai.

Savo ruožtu Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad pagrindas pašalinti G. Markovičienę iš Seimo rinkimų yra.

„Rinkimų kodeksas nurodo, kad viena iš priežasčių panaikinti kandidato registravimą gali būti faktas apie jam pradėtą ikiteisminį tyrimą. Kandidatą iškėlusi politinė partija gali kreiptis į VRK ir pateikti prašymą dėl kandidato registracijos panaikinimo ir komisija posėdyje priima atitinkamą sprendimą“, – teigiama Eltai perduotame VRK atsakyme.

Ši nuostata Rinkimų kodekse atsirado po 2023 m. savivaldos rinkimų.

VRK teigimu, jeigu kandidato registracija panaikinama, kitų kandidatų sąrašo numeriai nepasislenka, iš rinkimų pasitraukusio kandidato skaičiaus tiesiog nebelieka sąraše.

„Politinė partija „Nemuno aušra“ jau informavo Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad prašymą dėl kandidatės registravimo panaikinimo atsiųs iki dienos pabaigos“, – informuoja komisija.

Pirmadienį apie neblaivios kolegės sukeltą eismo incidentą sužinojęs R. Žemaitaitis Eltai teigė, kad norėtų politikę pašalinti iš rinkimų sąrašo, tačiau abejojo, ar tokia galimybė yra.

Pirmadienį pranešta, kad „Nemuno aušra“ kandidatė į Seimą G. Markovičienė, įtariama, neblaivi sukėlė avariją ir pabėgo iš avarijos vietos. G. Markovičienei buvo nustatytas 2,39 promilių girtumas, tai vidutinis girtumo laipsnis.

Avarija įvyko praeitą antradienį, apie 17.30 val., Kaune, Iniciatorių gatvėje.

Policija skelbė, kad automobilis „Mercedes-Benz“, vairuojamas neblaivios 47 metų moters kliudė stovintį automobilį „Ford“ ir pasišalino iš eismo įvykio vietos. Netrukus sugrįžusiai vairuotojai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis Eltai patvirtino, kad minėtoje avarijoje neblaivumas nustatytas G. Markovičienei.

Su G. Markovičiene Eltai nepavyko susisiekti.

Esant tokiam girtumui, koks buvo nustatytas G. Markovičienei, policija pradeda ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo išgėrus, vairuotojui gresia baudžiamoji atsakomybė.

ELTA primena, kad liepos pabaigoje posėdžiavusi partijos „Nemuno aušra“ taryba patvirtino kandidatų į Seimą sąrašą, kurį ves parlamentaro priesaiką sulaužęs ir mandato atsisakęs R. Žemaitaitis.

Vienmandatėje Petrašiūnų-Girčiupio apygardoje G. Markovičienė įrašyta aštuntuoju numeriu.

G. Markovičienė patvirtino nusprendusi pasitraukti iš Seimo rinkimų ir pripažįsta padariusi klaidą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Kaip susijaudino beždžionė....

Spės \\\\\.../////

Spės  \\\\\...///// portretas
su "Laisve",tenai visas šlamštas tinka.

bus tau Remyga

bus tau Remyga portretas
i partija imt gražias bet nieko vertas mergas - ka turi iš to naudos ?Geriau jau rink gudrias ir šustras bobutes. Jos ne tik apsuks prasuks ka tau reik bet dar ir tavo kuxnioj tau viską išplaus ir iššveis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių