R. Karbauskis tikisi, kad V. Pranckietis vis dėlto trauksis pats

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis pripažįsta, kad balsuojant dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo balsų gali pritrūkti, bet tikisi, kad parlamento vadovas partijoms pasirašius naują koalicijos sutartį trauktųsi pats.

„(V. Pranckiečio – BNS) reakcija buvo į memorandumą, ne koalicinę sutartį, tikiuosi, kai bus sudaryta koalicinė sutartis, bus aišku, kiek Seimo narių yra suvienyta koalicijoje, ir Seimo pirmininkas galbūt labai gerai pagalvos, ar verta eiti į tas procedūras, ar verta tapti tuo Seimo pirmininku, kuris atstovaus pačiam sau“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė R. Karbauskis.

„Opozicija paskelbė, kad nedalyvaus balsavime, jei pritrūktų vieno kito balso balsuojant (dėl atstatydinimo – BNS), Seimo pirmininkas du-tris Seimo narius atstovautų, labai keista būtų situacija“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

Seimo pirmininkas galbūt labai gerai pagalvos, ar verta eiti į tas procedūras, ar verta tapti tuo Seimo pirmininku, kuris atstovaus pačiam sau.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas Saulius Skvernelis, o Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

„Valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas V. Pranckietis atsistatydinti atsisako.

„Derybos vyksta, prie derybų turėtų prisijungt, jei penktadienį taryboje patvirtins šį klausimą, Lietuvos lenkų rinkimų akcija, ir tikiuosi kad kitą savaitę jos baigsis“, – apie derybų procesą sakė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
TEISYNGAI LIETUVA VALDO DORI SEIMUNAI KARBAUSKIS SIRINSKIENE VALSTIECIAI NES TAUTA JUOS ISRINKO IR GERBE JUOS

RasaTO MANAU

RasaTO  MANAU  portretas
PRIE KO CIA KARBAUSKIS PAKLAUSK TU KURIE RENKA KIRKIRINIUS PALUCKININKUS

onute

onute portretas
KA JAU GERO PADARE TAS PRANSKIETIS KIEK SEDI TIEK KOVOJA UZ KONSERVATORIUS UZ LANSBERGI UZ SIMONYTE LAUK TOKI NESUSIPRATELI
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių