R. Karbauskis: Seimo pirmininko klausimas biudžeto priėmimui netrukdys

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad Seimo pirmininko atstatydinimo klausimas netrukdys biudžeto priėmimui. Biudžetas, tikina jis, išlieka pagrindinis prioritetas Seimo darbotvarkėje.

„Pagrindinis prioritetas yra biudžetas ir tie įstatymai, kuriuos mes turime priimti su biudžetu, čia diskusijos nėra. Seimo pirmininko klausimas mums nemaišo priiminėti sprendimų, kurie yra numatyti. Mes tikrai prioriteto tame (atleidžiant Seimo pirmininką. – ELTA) nematome“, – „Žinių radijo“ laidoje teigė R. Karbauskis.

Visgi LVŽS lyderis sakė tikįs, kad ateinanti trečiadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija priims sprendimą, jog neeilinis posėdis dėl Seimo pirmininko atstatydinimo buvo neteisėtas.

„Šioje situacijoje mes tikrai niekur neskubame, mes viską darome tvarkingai, dabar mūsų pagrindinis prioritetas yra biudžetas‘‘, –  tikino pašnekovas, pabrėždamas, kad visi darbai yra daromi iš eilės. R. Karbauskis yra įsitikinęs, kad Seimo pirmininkas pasikeis greitai.

Šioje situacijoje mes tikrai niekur neskubame, mes viską darome tvarkingai, dabar mūsų pagrindinis prioritetas yra biudžetas.

ELTA primena, kad antradienį Seime žlugo V. Pranckiečio atstatydinimo procedūra. Neeilinio posėdžio metu balsavime dalyvavo tik 11 parlamentarų. Už tai, kad V. Pranckietis būtų atleistas iš Seimo pirmininko pareigų balsavo 3 Seimo nariai, 7 buvo prieš, 1 biuletenis buvo sugadintas.

Valdantieji planavo, kad V. Pranckiečio atleidimo iš Seimo pirmininko pareigų klausimas bus įrašytas į ketvirtadienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę. Vis dėlto pačiam V. Pranckiečiui paprašius, balsavimas buvo surengtas antradienį nenumatytame Seimo plenariniame posėdyje, kurį sušaukė Seimo valdyba. Seimo narė „valstietė“ Agnė Širinskienė posėdžio metu pastebėjo, kad Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius kvestionuoja plenarinį posėdį sušaukusios Seimo valdybos posėdžio teisėtumą, todėl „valstiečiai“ paprašė Seimo etikos sargų išsiaiškinti, ar jis buvo teisėtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių