R. Karbauskis atmeta prezidento priekaištus: ačiū likimui, kad atėjo J. Narkevičius

Valdančiosios „valstiečių“ partijos lyderis Ramūnas Karbauskis atmeta prezidento priekaištus susisiekimo ministrui dėl įdarbinamų bendrapartiečių.

R. Karbauskio teigimu, ministras privalo turėti žmonių, kuriais dirbdamas galėtų pasikliauti.

„Ministras privalo turėtų žmonių, su kuriais jis gali dirbti“, – ketvirtadienį BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

Jo teigimu, rugpjūtį Susisiekimo ministerijai pradėjęs vadovauti J. Narkevičius rado „visišką netvarką“, reikėjo skubiai užkirsti kelią kai kuriems jau parengtiems sprendimams.

Pasak R. Karbauskio, susisiekimo sektoriuje buvo įdarbinta daugybė žmonių, kurie buvo tiesiogiai susiję su buvusiu ministru Roku Masiuliu.

„Ta situacija, kuri yra toje ministerijoje ir jai pavaldžiose įmonėse, mes jau seniai konstatavome, kad jose pridarbinta daugybė žmonių, kurie tiesiogiai susiję su Roku Masiuliu – kartu su juo mokėsi, arba kartu su juo dirbo, arba asmeniniai draugai. (...) Dabar ateina ministras, gauna politinę atsakomybę už ministeriją ir jam reiškiama pretenzija, kad jis bando toje sistemoje, toje struktūroje turėti kažkiek pažįstamų, patikimų žmonių“, – BNS kalbėjo R. Karbauskis.

„Ankstesniam ministrui to kaip priekaišto niekas nesakė, o ten tiesiog šimtai žmonių, kurie tiesiogiai su juo (R. Masiuliu – BNS) susiję“, – tvirtino politikas.

Jose pridarbinta daugybė žmonių, kurie tiesiogiai susiję su Roku Masiuliu – kartu su juo mokėsi, arba kartu su juo dirbo, arba asmeniniai draugai.

Pasak jo, jeigu J. Narkevičius nebūtų performavęs, pavyzdžiui, Lietuvos pašto valdybos, centriniai pašto rūmai Kaune ir Klaipėdoje jau būtų privatizuoti, juos valstybei tektų bandyti susigrąžinti per teismus.

„Ministras atšaukė aną valdybą ir suformavo naują. Tikriausiai kas nors iš tų 20, kuriuos mini, yra toje valdyboje“, – svarstė R. Karbauskis.

„Aiškiai pasakau: ačiū likimui, kad taip išėjo, jog atėjo šitas ministras ir sugebėjo pakeisti aną valdybą tokiais žmonėmis, kurie suvokia, kad to daryti nebuvo galima, ką planavo padaryti R. Masiulio suformuota valdyba“, – pabrėžė Seimo narys.

Anot jo, keistai skamba priekaištai dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos narių įdarbinimo, kai „konservatorių, socialdemokratų ir liberalų žmonių valstybės valdymo aparate yra tūkstančiai“.

„Mes dirbdami tuos trejus metus susiduriame su viena problema – mes priimame daug svarbių politinių sprendimų, bet esame sabotuojami valstybės valdymo aparate žmonių, kurie turi tiesioginį politinį interesą, kad mums nesisektų tų sprendimų įgyvendinti“, – BNS sakė R. Karbauskis.

„Manau, kadangi nėra jokių argumentų prieš ministrą, išvis jokių, dabar ieškoma belekokių. Man juokingas šitas naujas tipo kaltinimas, kad matote, 20 žmonių, susijusių su Lenkų rinkimų akcija, dabar yra valdybose“, – pridūrė jis.

Politikas teigė, kad norėtų sužinoti, ar J. Narkevičiaus įdarbinti asmenys yra nekompetentingi.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį LRT radijui pareiškė, kad susisiekimo ministras įdarbino mažiausiai 20 savo partiečių ir su jais susijusių žmonių ministerijai pavaldžiose įmonėse.

Anksčiau G. Nausėda ne kartą ragino Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotą J. Narkevičių trauktis iš ministro pareigų.

Prezidento teigimu, J. Narkevičiaus atvejis pirmiausia moralinės ir politinės atsakomybės klausimas, o jei jis nebus sprendžiamas, tai kels naujų klausimų.

J. Narkevičius per savo darbo pusmetį sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių, elgesio per komandiruotę užsienyje, lėšų skirstymo asfaltuoti keliams.

Valdančioji koalicija ministro ateitį žada svarstyti kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galvokim atsakingai,kad nereiktu gailetis

galvokim atsakingai,kad nereiktu gailetis portretas
NEGI jus visi cia rasantys nesuprantate,kad konservams dabar reikia kuo daugiau sirsalo pries rinkimus,jie tai ir daro.Kas protauja tas atsirinks,o kas nenori galvoti,tas tures nusivilti.Negi dar nepamatete tikrojo konservatoriu veido- skaldyk ir valdyk - tai ju pagrindine partijos taisykle ir jie labai taikliai ja naudojasi,o tautai lieka tik muilo burbulai.Gal siandien per telika klauset Simonytes isvedziojimu- kaip gerai jie tvarkesi praeitame sunkmetyje- nei zodziu neuzsimine kaip nugreze tauta,bet dabartine valdzia tai jau pakapste.Toks jau konservu budas- jie viska gali -kad tik laimetu ir butu virsuje ir valdzioje.

>nepartinis

>nepartinis portretas
Nedurnink. Partia - yra visuomenės dalis, turinti savo supratimą. Tad nerašyk, kad negini savo dalies (part ijos dalis žmonių) tik - kokių -maskoliukų, pšekų, litvinų, sionistų... ir kitaip galėčiau įvardinti grupes (partijas)... Lietuvoje viena partija - negąsdinkit. Mes LIETUVIAI su mus GERBIANČIAIS, o ne su niekinančiais.

...

... portretas
Nieko naujo, taijau turėjom: "Prezidentas nekaltas, jo aplinka kalta"... o kam sumaištis Lietuvoje naudinga?.. :s
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių