R. Karbauskis atmeta prezidento pareikštą kritiką

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atmeta prezidento Gitano Nausėdos per metinį pranešimą pareikštą kritiką dėl politinės atsakomybės ir konstitucinės krizės.

R. Karbauskis teigia nelabai suprantantis, ką prezidentas turėjo omeny, kalbėdamas apie tai, kad politinė kartelė nuleista iki visiško dugno.

„Jeigu turėjo galvoje, kad iš tikro mūsų darbas Seime ar politiniame gyvenime Lietuvos daugiau supriešinimo atmosferoje vyksta, tai faktas, bet jeigu šnekėti, ar valdančioji dauguma to siekia, tai ne, o opozicija, kuri siekia supriešinti visus tarpusavy, tai – stilius, kuris nesikeitė 30 metų ir jis nesikeičia toliau“, – žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Prezidentas konkrečių politikų neįvardijo, tačiau pastarąjį pusmetį jis konfliktavo su valdančiaisiais dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus galimybių toliau eiti pareigas.

Stilius, kuris nesikeitė 30 metų ir jis nesikeičia toliau.

Be kita ko, šalies vadovas teigė, kad pastarojo meto aistros dėl Konstitucinio Teismo stumia šalį į konstitucinę krizę.

„Valstiečių“ lyderis taip pat teigė nesuprantantis, ką prezidentas šiuo atveju turėjo galvoje.

„Vat šito aš visai nesupratau, jeigu turime omenyje mūsų kreipimąsi dėl Konstitucinio Teismo pirmininko, tai mes padarėme taip, kaip prezidentas siūlė“, – teigė valdančiųjų lyderis.

Jis teigė artimiausiu metu ketinantis kreiptis į KT išaiškinimo, nes „teisinėje bendruomenėje yra skirtingos nuomonės“, jis tikino, kad tai nėra bandymas kvestionuoti KT sprendimų.

Valdančiosios koalicijos partneriai šią savaitę pareiškė manantys, kad KT pirmininkas Dainius Žalimas pareigas eina neteisėtai ir paragino prezidentą G. Nausėdą spręsti situaciją.

KT pareiškė, kad nepagrįstų abejonių skleidimą vertina kaip politinį spaudimą.

Kovą baigėsi D. Žalimo ir dar dviejų KT teisėjų kadencija, tačiau Seimui atmetus pasiūlytas kandidatūras Konstitucijoje numatyta teisėjų rotacija neįvyko ir teismas toliau dirba sena sudėtimi.

Be Konstitucinio Teismo, šiuo metu naujų nuolatinių vadovų neturi Aukščiausiasis Teismas, Viešųjų pirkimų tarnyba, beveik metus nesuderinama kandidatūra į Europos Sąjungos teisingumo teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Ar kad nėra tų pirmininku ir jų algų niekas neima tai būtų didelis palengvėjimas biūdžėtui ,valstybė nesugriuvo ,nors kaip nori kai kurie sugriauti ,pavardes žinote ,abonentai užduoda klausimus KĄ VYRIAUSYBĖPADARĖ BLOGAI ir matėte žmones kuriuos klausinėjo ir kaip atsakinėjo ,ar Peleckis pats prigalvojo ar kieno pasamdytas

...

... portretas
Ach, TRAGEDIJA kad KT pirmininkui negalioja nei Konstitucija, nei šstatymai: "šalies vadovas teigė, kad pastarojo meto aistros dėl Konstitucinio Teismo stumia šalį į konstitucinę krizę" - šią krizę sukėlė pilietis D Žalimas, kažkodėl tai pamiršęs kad jo piliečio pasas tampa NIEKINIU jau kitą dieną po jo galiojimo pabaigos.

NUOTRAUKA

NUOTRAUKA portretas
Taip, gryna tiesa - SS reikia su antsnukiu laikyt... ir dar - ant pavadėlio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių