R. Karbauskis apie neužmirštuolės simbolį: jaučiuosi apgautas

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako jaučiasi apgautas, sužinojęs, kad teisės į vieną iš Sausio 13-osios simbolių – neužmirštuolės žiedą – priklauso konservatorei Monikai Navickienei.

Tai politikas pareiškė kitą dieną po to, kai ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pranešė, kad Valstybinis patentų biuras atsisakė registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“.

„Toks patentų biuro atsakymas turėtų priversti susimąstyti ir konservatorius, kurie vieną iš simbolių suskubo registruoti kaip prekės ženklą“, – pabrėždamas Valstybinio patentų biuro sprendimą teigė R. Karbauskis.

„Jau kelerius metus stebiu, kaip konservatoriai Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, tautą vilioja neužmirštuolės simboliu. Man kilo klausimas, kodėl jiems neužtenka Vyčio, Gediminaičių stulpų, Trispalvės, Istorinės vėliavos, kodėl jie bando pasiūlyti naują, su mūsų tautos ir valstybės istorija nieko bendra neturintį simbolį – neužmirštuolę. Buvau priblokštas sužinojęs, jog neužmirštuolę 2015 metais kaip prekės ženklą užregistravo konservatorė Seimo narė Monika Navickienė, ir ši gėlytė bei viskas, kas susiję su ja, kaip simboliu, priklauso M. Navickienei iki 2024 metų“, – feisbuke rašė politikas.

Aš, sužinojęs, kad neužmirštuolė – prekinis ženklas, jaučiuosi apgautas.

R. Karbauskis samprotavo, kad apie šį faktą garsiai nekalbėję konservatoriai galėjo elgtis tikslingai, bijodami, kad tokiu atveju su šiuo simboliu niekas nesitapatins.  

„Nežinau, kodėl konservatoriai neišdrįso tautai pasakyti, jog neužmirštuolė yra jų nuosavybė. Gal bijojo, kad ne visi norės tapatintis, juo labiau nenorės prie simbolio pratinti vaikų, studentų...“, – teigė jis.

Pats politikas teigė, kad sužinojęs šiuos faktus dabar jaučiasi apgautas.  

„Aš, sužinojęs, kad neužmirštuolė – prekinis ženklas, jaučiuosi apgautas, nes patentų biuras šiandien aiškiai pasakė, jog didelę simbolinę vertę turintys žymenys negali būti registruojami.

Nežinau, ar tai TS-LKD marketinginis veiksmas bandant šimtus tūkstančių žmonių priversti naudoti su konservatoriais siejamą prekės ženklą, ar apmaudi konservatorės klaida? Manyčiau, kad M. Navickienė turėtų atsisakyti teisių į neužmirštuolę, nes priešingu atveju, tai dabar atrodo kaip pasinaudojimas visai tautai svarbia data“, – apibendrino R. Karbauskis.

Monika Navickienė, A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

M. Navickienė: R. Karbauskis mėgsta maišyti batų dydį ir citrinas

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS–LKD) narė M. Navickienė teigia, kad Sausio 13-osios simbolis  – neužmirštuolės žiedas, skirtingai nei premjero Sauliaus Skvernelio prezidento rinkimuose naudotas šūkis „Tėvynės labui“, neturi sąsajų su partija.

„Nėra jokių sąsajų su partiškumu. Ji niekada nebuvo naudojama asmeniniams ar pelno, politiniams tikslams. Buvo daug visuomenininkų, kurie tapo ženklo ambasadoriais. Nuo kunigų iki dainininkų, įvairiausių partijų atstovų, politikų. Mes matėme ir Lietuvos Respublikos prezidentę su neužmirštuolės žiedu. Viskas buvo daroma, kad projektas būtų visuomeninis“, – Seime teigė M. Navickienė.

Mes matėme ir Lietuvos Respublikos prezidentę su neužmirštuolės žiedu. Viskas buvo daroma, kad projektas būtų visuomeninis.

„Neužmirštuolės žiedo su partija tikrai nereikėtų sieti ir, skirtingai nei „Tėvynės labui“, kurį buvo norėta pasisavinti iš karių, pareigūnų, savanorių, ženklas atsirado visuomenine iniciatyva“, – sakė ji.

TS–LKD narė teigė, kad neužmirštuolės žiedas – visuomeninis simbolis.

„Tais metais kilo idėja, kad būtų gražu turėti simbolį ir ypač jaunai kartai priminti, kas įvyko Sausio 13 dieną. Kad atsirastų vienijantis ženklas, kuris būtų aktualus moksleiviams, kurie turėtų tradiciją kiekvienais metais prisisegti šį ženklą. Idėja panaši yra Didžiojoje Britanijoje, kurie turi aguoną (...) O neužmirštuolės žiedas savo pavadinimu programuoja, kad reikia neužmiršti istorinės atminties. 2014 m. idėja kilo nuo nulio, ji nebuvo registruota jokiu prekės ženklu“, – sakė Seimo narė.

M. Navickienė patvirtino, kad ženklo patentą perleis asociacijai „Neužmiršk“.

„Prekės ženklo visas naudojimosi teises perleidžiu asociacijai „Neužmiršk“, kuri visą laiką ir vykdė projektą“, – teigė ji.

M. Navickienės visiškai nestebina „valstiečių“ R. Karbauskio teiginiai. Pasak jos, „jis mėgsta maišyti batų dydį ir citrinas, bet čia jo problema.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad Karbauskiui viskas negerai.O kažin ar jam su galvelę negerai ? ALIO VERYGA ! Padėk savo užtarėjui,juk esi psichiatras.

Augis

Augis  portretas
Grybe irgi isisegus ,, nezabudke,, demonstravo su ožių kartu, ir dar vaidino nepriklausoma, šlykštine, parsidavele, dabar ,,nezabudke,, tapo kgbistu simbolių!

...

... portretas
Pamatai kur su 'nezabudke' - žinok: neadekvatus 'iš įslaptintų sąrašų' ("konservas"). Na, taip, jiems juk REIKIA nuolatos primint kad buvusių kėgėbistų nebūna!
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių